Nyaralás Ausztria legkellemesebb vizű fürdőtavainál

 
Kiknek ajánljuk nyáron Ausztriát?
 
Elsősorban azoknak az utazóknak, akik szeretik a rendezett és  tiszta környezetet, a friss levegőn tett hosszú sétákat és kerékpártúrákat és mindeközben gyönyörű városokkal ismerkednének meg, de mégsem szeretnének lemondani a boldog nyári fürdő élményekről sem.
 
A türkiz zöldben játszó ausztriai tavak átlátszóan tiszta és kellemes hőmérsékletű vízében jókat lehet úszni, a bátrabbak evezhetnek, szörfözhetnek vagy vízisíelhetnek is.
 
A tópartokon nagyokat lehet sétálni vagy  túrázni, míg a gyermekek boldogan játszhatnak a víz partján vagy a szépen kialakított játszótereken. A környező városokban pedig sok a látnivaló és a vásárlási lehetőség is.
 Utazási Tipp  
    Üdülési ajánlatok Ausztriában

Összeállításunkban bemutatjuk Ausztria 5+1 leginkább keresett fürdőtavát:
 

Faakersee
 
Karintia egyik legdélebbi és legmelegebb vizű fürdőtava mesésen szép környezetben, a Karavankák lábánál található. A közeli olasz és szlovén területek, valamint Karintia festői tájai gondoskodnak a felejthetetlen napi kirándulási lehetőségekről.
 
A kellemesen langyos vizű tó nyáron akár 26 fokig is felmelegszik.
 
Lehet itt sétálgatni, kirándulni a finkensteini várromhoz, meglátogatni a közeli Villachot. Rossz idő esetén pedig érdemes felkeresni a helyi termál és élményfürdőt vagy átruccanni a közeli Itáliába.  A tóparton szép kis vidámparkot is építettek a kisebb gyermekeknek, se szeri se száma a kiránduló útvonalaknak.
 
faakersee szoveg kozott

Wörthi tó
 
Az Osztrák Riviérának is nevezett elegáns üdülőhely a tartományi székhely Klagenfurt és az elegáns kaszinójáról is ismert Velden között húzódik 17 km hosszan. A híres tóparti városkák között kis fehér kirándulóhajók szelik a vizet.
 
Strandolni pedig mindenhol kiválóan lehet a kellemes mediterrán jellegű mikroklímának köszönhetően.
 
A tópart és környéke fantasztikusan szép látnivalóival várja a nyaralásra készülő magyar turistákat. Ezek közül a leghíresebbek: Minimundus, Mariawörthi plébániatemplom, Pyramidenkogel kilátó, Gloriette, Rosegg-i vadaspark és maga Klagenfurt és Velden városai.
 ausztria furdoto szoveg kozott
Millstatti-tó
 
Ez a nyugodt környezetben lévő karintiai tó és környéke ideálisak egy kiegyensúlyozott, nyugodt üdülésre. A tóparti sétányok, strandok, helyi éttermek és kirándulási lehetőségek miatt nagyon sokan utaznak ide.
 
Közelben van a termálfürdőiről ismert Bad Kleinkirchheim is, így rosszidő esetén is biztosított a gondtalan fürdőzés.
 
Putteresee
 
Stájerország legmelegebb vizű sekély tava az ismert síközpont Tauplitz közelében található. Az ivóvíz tisztaságú türkiz színű tó partján nagyon szép standot építettek ki sportpályákkal, csúszdával és csónakázási lehetőséggel. Az itt nyaralók felkereshetik Salzkammergut nevezetes látnivalóit is,
 
de akár még síelhetnek is nyáron a közeli Dachstein gleccser sípályáin.

 Utazási Tipp  
    Üdülési ajánlatok Ausztriában

Fertő tó
 
Ausztria legközelebbi, legnagyobb és legsekélyebb tava,
 
melynek 80%-a az ausztriai Burgenlandhoz, 20%-a pedig Magyarországhoz tartozik.
 
Paradicsomi környezetben lehet itt fürödni, napozni, szörfözni vagy vitorlázni. Sokaknak a legnépszerűbb program pedig a tókerülő kerékpártúra.
 
 
Sankt Lambrecht-i tó
 
A grebenzeni sípályák lábánál, a festői kisváros Sankt Lambrecht határában található kis tó nagyobbik felében akár horgászni is lehet.
 
A tóból leválasztottak egy kisebb, gyermekeknek szánt és napenergiával fűtött vízfelületet,
 
ahol kellemesen pancsolhatnak és fürdőzhetnek a kisgyerekek is. A környék bővelkedik tartalmas programokban, melyekhez a Murtalcard megvásárlása nyújt különböző kedvezményeket!


 

Hirdetés

Hirdetés

Cikkek Ausztriáról

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben