Nyaralás a szerelem szigetén Cipruson - látnivalók, érdekességek

 
Szicília és Szardínia után Ciprus a harmadik legnagyobb sziget a Földközi-tengeren. Stratégiailag fontos elhelyezkedése miatt már a korai időktől fogva számos nép és kultúra telepedett meg a szigeten és hagyta hátra kultúráját és építészeti emlékeit.
 
Ciprus területe hazánkénak kb. 10%-a.
 
1974 óta két ország osztozik a sziget területén: Az északi rész Törökországhoz tartozik és viszonylag kevesebb turista keresi fel. Megközelítése csak Törökország beiktatásával lehetséges. Észak-Cipruson a török líra a hivatalos fizetőeszköz.
 
Ciprus déli területén a görög népesség önálló államot alkot, sok a látnivaló és virágzik a turizmus is. Hivatalos pénznemük az Euró, a sziget déli része az Európai Unió részét képezi. A különböző tájak és a regionális éghajlati különbségek miatt Ciprusnak különösen gazdag a növényvilága, amelyet gyönyörű túraútvonalakon lehet felfedezni. Az enyhe és napsütötte klímája tökéletes feltételeket biztosít a pihentető nyaraláshoz egész éven át. Sokan házasodni, vagy nászútra érkeznek Ciprusra, mert úgy tartják, hogy Cipruson született Afrodité a szerelem istennője.
ciprus szoveg kozott01

Utazás, közlekedés:
 
Dél-Ciprusnak két polgári repülőtere van: Larnaka és Páfos. Ezeken kívül Limassol kikötőjébe hajóval is meg lehet érkezni. Észak-Ciprus repülőterei az Ercan Nicosia, vagy a Gecitkale Famagusta. Az érkezés jellemzően Törökország irányából lehetséges. Cipruson baloldali közlekedési rend van. A helyi tömegközlekedés nehézkes. Kirándulásokra célszerű a helyi idegenvezetőnél jelentkezni, vagy bérelhető helyben autó esetleg motorkerékpár is, Fényképezni mindenhol szabad, kivétel a katonai létesítmények közelében
 
 
Szálláshelyek Cipruson:
 
Sokan azt tartják Ciprusról, hogy olyan mint Görögország, de minden kicsit jobb, drágább és kulturáltabb is. A magyar utazók a sziget mindkét oldalán, a török és a görög részekre is foglalhatnak szállást. A szálláshelyek választéka az apartmanoktól egészen az elegáns luxus szállodákig terjed. Mivel nagyok a különbségek akár kategórián belül is, érdemes utazási szakemberek segítségét kérni a foglaláshoz, így a főszezoni túltöltések problémája is elkerülhető.

 Utazási Tipp  
    Ciprus utazások, akciók, last minute
 

 

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben