Nizza és a Côte d'Azur - a Francia Riviéra legfőbb látnivalói

 
Hogyan utazzunk el Nizzáig?
 
Mióta Budapestről közvetlen repülőjárattal is el lehet jutni Nizzába, egyre többen szeretnék személyesen felkeresni a Francia Riviéra fővárosát. Megnézni Nizza látnivalóit és a környék csodálatosan szép tájait, átélni a franciásan lezser mediterrán életérzést. Autóval vagy menetrendszerinti busszal is közlekedhetünk. A kb. 1200 km-es út Ausztrián vagy Szlovénián és Olaszországon keresztül kb. 16 – 18 órán át tart. Különleges lehetőség azoknak akik Párizsra is kíváncsiak, hogy a fővárosból extra gyors TGV vonatokkal is eljuthatunk a Riviérára. A menetidő Párizstól Nizzáig 5 óra 25 perc.
nizza szoveg kozt02
Nizza legérdekesebb látnivalói:
 
Nizza egy mediterrán hangulatot árasztó kb. 340 ezre lakosú nagyváros, mely a tengerparti régió gazdasági és kulturális központja. Aki repülővel érkezik, kevesebb mint 2 órával az indulása után egy teljesen más világba csöppen miután földet ért. A jobbára kellemes időjárás, a történelmi emlékekben gazdag nizzai óváros, a tengerparti promenád és különleges gasztronómia igazi turista mágnesként hatnak a magyar vendégekre is. Nizza nevezetességei akár gyalog is felkereshetőek, de a városban szétszórtan találhatóak. Célszerű befizetni egy hop on hop of városnéző buszra, amivel könnyebben eljuthatunk a legfontosabb látnivalókhoz (22 Euro/fő/nap).
 
Jó lehetőség a városnézésre a nizzai „bubi” a Velo Bleu névre hallgató bérbicikli rendszer.

 Utazási Tipp  
    Nizza Utazások, last minute ajánlatok

Nizza legfontosabb látnivalói a következők:
 
  • Várnegyed, mesés kilátással az Angyalok öblére , a középkori épületekre és az Alpok hófödte hegycsúcsaira. Az út jó része felvonóval is megtehető.
  • Óváros: (Vieux Nice ) számos régi épület, templom, szűk utcácskák vendéglőkkel, üzletekkel és piacokkal.
  • 7 km hosszú tengerparti sétány (Promenade des Anglais) mely régóta Nizza jelképe. Esténként itt ad randevút egymásnak a város fiatalsága, a sok turista, a sportolók és szerelmes párok. Reggeltől éjjelig érdemes útba ejteni.
  • Virág- és zöldség-gyümölcs piac (Cours Saleya) , ahol szinte elveszünk a színes kínálatban és a portékák finom illatában. Itt akkor is érdemes végigsétálni, ha csak nézelődünk, mert már a látványért és a hangulatért megéri!
  • Amerikai Rakpart (Quai des Etats-Unis) élettel teli városrész éttermekkel, hajókkal és antikvitás boltokkal.
  • Múzeumlátogatás Nizzában: A város legtöbb múzeuma ingyenesen látogatható. A legfontosabbak ezek közül: Chagall , Matisse, Szépművészeti és az Ázsiai Művészetek Múzeumai.
 
A Francia Riviéra főbb látnivalói:
 
 
Monaco:

A világ második legkisebb állama a Monacoi Hercegség mely Nizzától mindössze 17 km-re található, akár menetrend szerinti buszokkal is megközelíthető. Fontosabb látnivalói a Hercegi Palota, a Casino, az Oceanográfiai Múzeum és a Katedrális.
 
 
Antibes Juan le Pins:

A régi hangulatát leginkább megőrző, Picasso által is szeretett a Antibes Juan le Pinst a tengerészek és kertészek városaként is emlegetik. Nizzától 16 km-re található, strandjai kavicsosak vagy homokosak. Híres jazz fesztiváljáról, Picasso Múzeumáról és rendezvényeiről.
nizza szoveg kozt01

Cannes:

A Nizzától 40 km-re található fesztiválváros több, mint száz éve rendezi meg Európa egyik leghíresebb kulturális fesztiválját. A luxusjachtok kikötőjénél a tengerparton épült Fesztiválpalotától könnyűszerrel bejárható az óváros minden fontosabb látnivalója. Érdemes kihajózni a Lérins szigetekhez ahol egy cisztercita apátság és a vasálarcos börtönéül szolgáló Királyi Erőd is található.
 
 
Grasse:

Cannestől néhány kilométerre található az „Illatok fővárosa”. Odon hangulatú óvárosában érdemes megnézni a Főteret a három szintes szökőkútjával, a Notre Dame katedrálist és a Püspöki Palotát. Természetesen nem hagyhatjuk ki a Fragonard Parfümgyárat és Múzeumot sem.

 Utazási Tipp  
    Nizza Utazások, last minute ajánlatok


 

Hirdetés

Hirdetés

Cikkek Franciaországról

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben