New York 3 legjobb múzeuma, ahova neked is el kell egyszer menned

 
  • Az első a Metropolitan Museum of Art, amiről annyit kell tudni, hogy az 1872-es alapítása mellett Amerika legnagyobb múzeuma címmel is büszkélkedhet, és a szépművészeti kiállításai évente emberek ezreit vonzza. A gyűjteménye 1 millió darabbal rendelkezik, amelyek között harmóniában férnek meg az állandó és időszakos kiállítások. Mind az 5 kontinensről vannak műtárgyak, és mindig naprakészek. Olyan európai művészek művei vannak itt kiállítva, mint Van Gogh, Rembrandt, Caravaggio, Renoir, Monet, Cézanne vagy éppen Gauguin.

 Utazási Tipp  
   

  • Listánk második "helyezettje" a Solomon R. Guggenheim Museum. 1939-ben alapították a helyet az absztrakt drabok gyűjteményeként, akkor még csak az alapító Solomon R. Guggenheim magándarabjaival. Guggenheim hatalmas gyűjteménnyel rendelkezett, sok absztrakt művet várásolt élete során, és elsősorban az európai és észak-amerikai festők alkotásai érdekelték. Maga az épület is rendelkezik a maga építészeti bájával, ugyanis gondos tervezés után húzták fel a mostani spirálszerű kialakítást. 2005 és 2008 között építettek plusz egy tornyot az épülethez, annak ellenére, hogy sokan elemezték a terveket.


new york muzeum 01
kép forrása: wikimedia.org


  • A MoMA (Museum of Modern Art) Manhattan belvárosában található. 1929-ben nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt, ráadásul, mivel ezt egy magánalapítvány működteti, olyan innovatív műremekek is helyet kapnak, ami egy állami intézetben elképzelhetetelen. Ez volt (ez a mai napig) az egyik leghaladóbb szellemiségű múzeum, ami nem a mások által kikövezett utakat járta fennállása során.
 

 

Tags: ,

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben