Napfény, homok, tenger - nyaralások a Chalkidiki-félszigeten

 
Thessalonikitől mindössze egyórányi autóútra található a zöld erdőkkel borított, türkizkék vizű festői szépségű félsziget.
 
Az Égei-tenger északnyugati részén található a Chalkidiki-félsziget, melyet formája miatt sokan hasonlítanak Posszeidon háromágú szigonyához is.

Chalkidiki szoveg kozott


Miért válasszuk a Chalkidiki-félszigetet?
 
A kiváló ár-érték arányú szolgáltatásokon túl azért is érdemes ide ellátogatni, mert sokak szerint itt a legszebbek a hosszan elnyúló homokos strandok és rendkívül gazdag a kulturális és gasztronómiai kínálat is.
 
A félsziget két déli ágán Sithonián és Kassandrán végtelenül hosszú finom homokos strandok, egykori halászfalukból kifejlődött hangulatos üdülőhelyek várják a magyar utazókat.
 
Sokan jönnek ide autóval is, de a nyári szezonban Magyarország több városából is rendszeres buszjáratok is közlekednek. A buszos menetidő 18-20 órát vesz igénybe, de ez az út és határhelyzet miatt változhat. A repülővel érkezők Thesszalonikiből távolsági buszokkal, vagy taxival tudnak eljutni a félsziget üdülőhelyeire.

 Utazási Tipp  
    Chalkidiki szállások, olcsó utak, last minute

A félsziget 16 üdülő települése között lényeges különbségek lehetnek, ezért érdemes körültekintően választani és igény esetén szakember segítségét kérni.
 
Chalkidiki legnépszerűbb üdülőhelyei a következők: Sarti, Neos Marmaras, Kasszandra, Pefkohori, Nikkiti.
 
A nyaralókat a legtöbb helyen kényelmes 2-3-4*-os szálláshelyek és magyar nyelvű idegenvezetők fogadják, akiknél akár finom görög vacsorákat, és érdekes magyar nyelven bonyolított programokat lehet lefoglalni.

A legtöbb magyar nyaralóvendég a
 
Meteorákra vagy Thesszalonikire kíváncsi,
 
de népszerűek a hajóutak az Athos kolostorokhoz és a és a kirándulások a környező ókori vagy bizánci romokhoz vagy a Chalkidiki félsziget csodás strandjaihoz, illetve a Thesszaloniki külső részén található Csúszdaparkhoz szervezett kirándulások is.


 

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben