Nagyon megéri idén Bulgáriában nyaralni!

 
Miért éppen Bulgária?
 
Már a hetvenes-nyolcvanas években is nagyon sok magyar vendég utazott Bulgáriába. Vendégszerető bolgár emberek, végtelenül hosszú és aranyszínű homokkal borított strandok, kristálytiszta víz várta akkoriban, és várja napjainkban is a magyar utazókat.
 
Az olcsó árak mellett a gyönyörű táj szépsége, a sokrétű balkáni konyha finom ízei és a barátságos klíma az amiért napjainkig töretlenül népszerű a bulgáriai nyaralás minden korosztály körében.
 
A tengerpart legnépszerűbb üdülőhelyei közül a legtöbben a Napospartot választják, de az
 
 
Aranyhomok, Obzor, Duni, Elenite és Albena
 
is nagyon népszerűek hosszú évek óta. A tengerparti városok közül Várnát, Neszebárt, Burgaszt és Szozopolt érdemes felkeresni. Az ország belsejében Burgasz, Szófia és a Rilai kolostor látnivalóit ajánljuk a leginkább, de sok szép egyéb látnivaló is van az országban.

bulgaria iden megeri nyaralni

Hogyan juthatunk el Bulgáriába?

Budapestről 1180 kilométeres autózás után juthatunk el Szerbián át a legnépszerűbb Napospartra ami kb. 13-15 órát vesz igénybe. A nyári időszakban választhatjuk az
 
autóbuszos utazást is, ahol 6 vidéki útvonalon is felszállási lehetőségeket is biztosítanak.
 
A leggyorsabb és legegyszerűbb módja a közlekedésnek az, ha Budapestről vagy Debrecenből a Burgaszba közlekedő repülő járatokat választják az utazók. A menetidő repülővel kb.1 óra 20 percig tart és a foglaláskor érdemes reptéri parkolóról is előre gondoskodni.

 Utazási Tipp  
    Szálláskereső, Last Minute akciók Bulgáriában

Szálláshelyek:

A régi idők szocreál szállodáit és apartman házait lebontották, és az elmúlt 10-15 évben számos minden igényt kielégítő szálláshely épült fel a tengerpartokon. Sok az új és színvonalas apartman ház, valamint a **/***/**** szállodákból is bő választék áll rendelkezésre.
 
Érdemes alaposan megfontolni a döntésünket, hiszen kategórián belül is nagyok a különbségek.
 
Mire számítsunk ha Bulgáriába indulunk nyaralni?

A barátságos helyiek igen segítőkészek a vendégekkel. Általában szívesen fogadják a magyar vendégeket, vendégszeretőek, az idősebbek általában legfeljebb oroszul beszélnek. A fiatalabbaknál gyakoribb az angoltudás. Az üzleteik általában jól felszereltek, nagy a választék.
 
A bolti árak hasonlóak a magyarországiakhoz.
 
Az éttermi választékban sok a helyi specialitás. Finomak a hús- és halételeik, a salátájuk (sopszka) valamint a helyi borok és konyakfélék is. Az éttermi áraik enyhén alacsonyabbak a magyarországiakhoz képest.
 
 
Jó tanácsok Bulgáriába utazóknak:

1. Mindenképpen kössünk betegség-, baleset-, és poggyász biztosítást!
2. Jó az orvosi ellátás, de vigyünk magunkkal házi patikát!
3. Érdemes előre gondolni a napvédelemre ( öltözék + napvédőszerek )
4. A pénzváltásnál legyünk körültekintőek. Ügyeljünk az árfolyamkülönbségekre és csak annyit váltsunk át egyszerre, amire úgy gondoljuk, hogy szükségünk lesz. A bankkártya használata széles körben elterjedt.
5. Vigyázzunk az értékeinkre, és fokozottan figyeljünk az általános higiéniára is!
6. Mint ahogyan minden utazásnál érdemes, tanuljunk meg előre néhány bolgár kifejezést. A siker garantált!
 

 Utazási Tipp  
    Szálláskereső, Last Minute akciók Bulgáriában

 

Tags:

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben