Most tényleg nagyon megéri Tunéziába utazni - látnivalókban nem lesz hiány

 
Tunézia egy kulturális és természeti szépségekben is bővelkedő gyönyörű mediterrán ország, amit még a nyári hőségben is nagyon sokan választanak kiváló ár-érték aránya miatt. Utazási szempontból a legkellemesebbek mondott április-június és az augusztus vége-októberi időszakokban érdemes Tunéziába repülni, mert a nap sugarai akkor nem annyira perzselőek és az árak is nagyon kedvezőek a főszezonon kívül. Ha nem csak heverészni szeretnénk a tengerparton, szánjunk rá néhány napot, és keressük fel a legfontosabb nevezetességeket!
tunezia megeri 01

A legtöbben 7 vagy 14 éjszakára érkeznek az észak-afrikai országba Magyarországról. A finom homokos tengerparton épült kényelmes luxus szállókban pihenik ki a fáradalmaikat, és élvezik ki a messze földön híres konyha legjobb fogásait. Az érdeklődőknek összegyűjtöttük a legfontosabb kirándulóhelyek listáját.
 Utazási Tipp  
    Last minute, akciók Tunézia

Tunézia történelmi látnivalói:
 
Tunisz

A 700 ezres főváros legfontosabb látnivalója a VII. századi eredetű mednia, ahol az ezeregy éjszaka világa elevenedik meg. A térség legnagyobb piacán órákig lehet bolyongani és alkudozni a szebbnél szebb kelmékre, fűszerekre és parfümökre. A város és talán az ország legfontosabb látnivalója a híres Bardo Múzeum is Tuniszan található, melynek valósághű ókori mozaikjai és egyéb műkincsei rabul ejtik a látogatót.
 
tunezia megeri 04 tunisz

Sidi Bou Said

A tuniszi-öböl meseszép ékköve ez a fehér-kék színekben pompázó egykori halászfalu. Művészi szépségű kézműves kapui, bájos épületei csodás hangulatot árasztanak. Ha valaki tunéziai szuvenírt szeretne hazavinni, itt kedvére válogathat az autentikus tunéziai kézműves termékek között. A legszebb napnyugtakor felkeresni Sidi Bou Saidot, amikor a lemenő nap sugarai narancsszínűre festik az épületek fehér színű falait.
 
tunezia megeri 05 Sidi Bou Said

Karthago romjai

Az egykori büszke pun fővárosból mára csak romok maradtak. A legendákban leírtakkal szemben a várost a punok után a rómaiak nem földig rombolták, hanem átalakították a 3. pun háború után. Hagyatékukból villák, fürdők és színházi épületek romjai maradtak az utókornak, amiért sok turista keresi fel.
 
tunezia megeri 02

Bulla Regia

Ezt a sivatagban épült ókori várost a rómaiak építették és arról volt nevezetes, hogy kétszintes rendszerben épült házainak föld feletti részét télen, míg az azonos formában a föld alá épült szinteket a nyári időszakban használták.
 Utazási Tipp  
    Last minute, akciók Tunézia

Kairuan

Ezt a neves iszlám zarándokhelyet sokan a mekkai zarándoklat kiváltásaként látogatták meg, és meseszép mecsetjén kívül a helyi szőnyegkészítéséről lett ismert messzi vidékeken.
 
 
El Jem

A római időkben El Jem volt az egyik legfontosabb tunéziai település. A hely egykori rangját jól jelzi a napjainkig fennmaradt római amfiteátruma is, mely ma az UNESCO Világörökségi védelme alatt áll. Közelében római mozaikokat és emlékeket bemutató villa áll. Számos híres filmalkotást forgattak falai között ( Gladiátor, Ryan élete…) Érdekesség, hogy Sousse-ból akár egyórás vonatúttal önállóan is el lehet jutni El Jembe.
 
tunezia megeri 03 El Jem

 

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben