Montenegró 6 legszebb látnivalója

 
Az Adriai tengerre igyekvők körében egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Montenegró a táj sokféleségét és szépségét tekintve semmiképpen sem marad el a szintén sokoldalú szomszédos Horvátországtól. Sűrű erdők, magas hegyek, mély szurdokok, kristálytiszta tenger és varázslatos tengeröblök - mindez és még sok más természeti adottság teszi Montenegrót oly kedveltté a magyar utazók körében!
montenegro kotor 01


Miért utazzunk Montenegróba?
 
A viharos történelmű Montenegró 90 éven át volt része az egykori Jugoszláviának és csak 2006-ban vált egy népszavazás után önálló állammá. Hosszú történelme során szerbek, horvátok, és albánok is letelepedtek az európai kis államok közé sorolt országban. Montenegró hihetetlenül változatos tájegységekkel büszkélkedhet, ami nemcsak a strandok szerelmeseinek, hanem az aktív utazóknak, a kultúra szerelmeseinek és kalandorainak is érdekes lehet. Általánosságban az is elmondható a Montenegróban eltöltött nyaralásról, hogy olcsóbb, mint Olaszországban, Horvátországban vagy Görögországban üdülni, így jóval többet ér a nyaralásra szánt pénzünk a montenegrói turista központokban.
 Utazási Tipp  
    Montenegrói szállodák, apartmanok Akciós árakon!

Látnivalók Montenegróban:
 
Kotori-öböl
 
A horvát határhoz közel található a festőien szép Kotori-öböl, melyet sokan egy hajókirándulás keretében látogatnak meg. Az UNESCO védelem alatt álló öböl menti kis települések látványa mindenkit elbűvöl.
 
TIPP: Érdemes a délutáni órákban felkeresni a San Giovanni várkastélyát, mert felbecsülhetetlenül szép látványt nyújt, amikor a nap eltűnik a hegyek között.
 
Montenegró tengerpartjai
 
Ha valaki az Adriai-tenger romantikus öbleit és festői strandjait és tengerparti falvait keresi, Montenegró változatos tengerpartján biztosan megtalálja majd a neki legmegfelelőbbet. Ulcinjban az albán határ közelében található Montenegró leghosszabb homokos strandja. Szállásokat a legnagyobb választékban Ulcinjban, Petrovacban és Budván lehet találni. A tengerpart legexkluzívabb szálláshelyét Sveti Stefan sziklás kis félszigetén alakították ki egy kis halászfalú régi házaiból. Rendkívül drága luxusszálláshely ami manapság a világ elitjének nyaralóhelyeként szolgál. Tilos helyben fotózni, viszont a szigethez tartozó strandot viszont mindenki szabadon látogathatja.
 
 
Skadari-tó
 
A fővárostól Podgoricától kb. 30 kilométerre az albán határnál található a Balkán-félsziget legnagyobb tava, a Skadari-tó. 1983-ban nyilvánítottak nemzeti parkká különleges állat és növényvilágának köszönhetően. Érdekessége, hogy a tó felszíne 5 méterrel a tenger szintje alatt található. Ezt a parkot akár önállóan, akár szervezett kirándulással is érdemes felkeresni. A Skadari-tó többféle programlehetőségéből a strandolás, a hajózás és csónakázás valamint a horgászás a legnépszerűbbek.
montenegro 02

Dumitor Nemzeti Park
 
Montenegró északi részén található az 1500 méter magas hegyvidéki Dumitor Nemzeti Park. Télen akár síelni is lehet, nyáron pedig rendkívül szép túraútvonalak várják az utazókat. Különlegesen szép látványt nyújt az 1.416 méteres magasságban lévő Fekete-tó, valamint a 82 kilométer hosszú lélegzetelállító Tara-szurdok, ami Európa legmélyebb szurdoka. (1.300 méter !!!) A Tara szurdok az UNESCO Világörökség része. Montenegró Nemzeti Parkjai
 
 
Njegost Mauzóleum
 
A Lovcen hegyen épült mauzóleum Montenegró egyik nemzeti jelképe. A hegytetőn épült változatos múltú emlékhely Petar Petrović-Njegoš költő, filozófus nyughelye. A tengerpart üdülőhelyeiről szervezik oda a kirándulásokat, melyek felkeresik a festői tájban épült emlékhelyet. Tiszta időben akár Olaszországig is ellátni a magaslatról, ahol a mauzóleum található.
 
 
Krupac-tó
 
A vízi sportok és strandolás kedvelőit várják a tópartján, melynek a közelében fekszik Montenegró második legnagyobb városa Nikšić, melynek múltja a 4. századig nyúlik vissza. Érdemes felkeresni a sziklára épített Ostrog kolostort is, ami Montenegró egyik legjelentősebb vallási helyszíne és nagyon népszerű a zarándokok és a turisták körében.
 

 

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben