Mit nézzünk meg Madridban? Látnivalók, érdekességek!


Garantáltan fantasztikus élményt jelent minden korosztálynak, ha ellátogat a napfényes spanyol fővárosba. Csodálatos épületek, gondozott parkok, éttermek és fantasztikus múzeumok bűvölik el a látogatókat. Sokan tartják a világ egyik legélhetőbb városának Madridot, ahol megismerhető a mai Spanyolország igazi arca.
madrid 01

Madrid városa Spanyolország mértani középpontjában található a Mezeta fennsíkon a Manzares folyó partján 665 méterrel a tenger szintje felett. Írásunkban bemutatjuk Madrid legfontosabb madridi látnivalóit, hogy meghozzuk a kedvet egy madridi kiruccanáshoz!
 Utazási Tipp  
    Fedezd Fel velünk Madridot

Ha valaki önállóan fog hozzá Madrid felfedezéséhez, érdemes lesz a városnézéshez Madrid kártyát vásárolnia, mert segítségével ingyenesen és sorban állás nélkül nézhet meg 20 fontos és érdekes látnivalót, ráadásul a városnéző buszokon sem kell fizetnie. A Plaza Puerta del Sol a legjobb kiindulási pont a város felfedezéséhez, mert ezen a téren találkoznak Madrid legfontosabb főútvonalai. A téren mindig sokan vannak, turisták, de a helyiek is szívesen találkoznak a téren és a környéken lévő vendéglátóhelyeken.
 
Madrid 10 legfontosabb látnivalója

1. Prado Múzeum

A világ egyik legfontosabb művészeti múzeuma Madrid egyik legfőbb attrakciója. A pompás épület 1819 óta működik múzeumként és a spanyol alkotások mellett a legjelesebb németalföldi és olasz művészek alkotásait mutatja be. A Prado 10-20 óráig látogatható, a napi belépő jegy felnőtteknek 15 Euro.


Tipp: A Prado hétfőtől szombatig este 18 és 20 óra között, illetve vasárnap 17 és 19 óra között térítés mentesen is látogatható.

2. Santiago Bernabeu Stadion

A Real Madrid 1947-ben megnyitott nyolcvanezres stadionja egy legenda minden futballrajongó számára. Itt játszott sokáig Puskás Ferenc is. Gyakran játszanak benne nemzetközi mérkőzéseket is, és némi utánajárással akár a látogatásunk idejére is lehet meccsjegyet vásárolni. Az érdeklődőket egy stadiontúrán vezetik körbe a nevezetes épületben. A Bernabeu Stadion 10-19.30-ig látogatható, a stadiontúráért 25 Eurot kell fizetni.


3. Királyi Palota

A világ egyik legszebb palotájaként számon tartott épületet korábbi királyi vár leégése után klasszicista és barokk stílusjegyekkel építették újjá egy olasz építész tervei alapján. A Versailles-al is vetekedő szépségű épületben számtalan csarnok, terem, díszes folyosók, lakosztályok és várkápolna is található szép festményekkel, díszes csillárokkal, tükrökkel ékesítve. A madridi királyi palota napjainkban reprezentációs célokat szolgál. A spanyol királyi család napjainkban Madrid mellett a Zarzuela kastélyban él. A madridi palotát télen 10-18 óra, nyáron 10-20 óra között lehet meglátogatni, A belépő jegy felnőtteknek 11 Euro.
madrid 02

4. Puerta del Sol

A madridi élet központja a gyönyörű műemlék épületekkel övezett tér ahol a helyiek és a turisták is találkoznak. A környéken sok étterem, kávézó és vásárlási lehetőség található. Sok fontos politikai és művészeti eseményt tartanak a téren.


5. Plaza Major

Madrid négyzet alakú árkádsoros főterét elegáns négyszintes épületek határolják. Piacok, fesztiválok, fontos események színtere. Pompás utcai lámpái még ma is a 18. század hangulatát idézik fel. Mindig sok a turista. Mindenki fotózik, kávézgat vagy csak egyszerűen kipiheni a városnézés fáradalmait. A közelben lévő Mercado de San Miguel piacon is érdemes körülnézni, megismerhetjük a spanyol gasztronómia legfontosabb hozzávalóit.
madrid 03

6. Museo de Arte Reina Sofia

A Szófia királynéról elnevezett híres gyűjteményben 40.000 művészeti alkotást őriznek, köztük sok 20. századi modern művet is. Ez a múzeum a világ leglátogatottabb és legnépszerűbb művészeti múzeumainak sorába tartozik, évente több, mint 3 millióan látogatják. 10-19 óráig látogatható, a belépőjegy ára 8 Euro.


7. Parque del Buen Retiro

Közvetlenül a Reina Sofia Múzeum mellett található az 1,43 km2-es park, mely valóságos oázis a város közepén. Fő látványossága XII. Alfonz lovas emlékműve. A park rendezett útjain gyönyörű szobrok közt sétálva, vagy a szép kis tavon csónakázva felüdülhet minden utazó. Nyáron ingyenes koncerteket is szerveznek.
madrid 04
forrás: wikimedia.org

8. Sorolla Múzeum

A városközponttól kissé távolabb található múzeum főleg a névadó spanyol Joaquin Sorolla Bastida és fia Garcia alkotásait mutatja be, de több más spanyol alkotó művei is bemutatásra kerülnek.
 Utazási Tipp  
    Fedezd Fel velünk Madridot

9. El Rasto – a bolhapiac

A Calle de la Ribera de Curtidores, címen található bolhapiacra vasárnap és ünnepnapokon érdemes ellátogatni 9 és 15 óra között. Sok érdekes emléktárgyat lehet megvásárolni, de érdemes délelőtt 9-re érkezni, mert később kevesebb az árus. Régiségeket, könyveket, ruhákat és mindenféle furcsaságot árulnak ezen a több, mint 500 méteres szakaszon és a környező utcákban is.
madrid 05forrás: wikimedia.org

10. Templo de Debod

Kevesen gondolnák, hogy Madridban egy több, mint 2 ezer éves egyiptomi szentélyt fognak megnézni, pedig erre is van lehetőség! A szuezi gát építésekor sok nemzet vett részt az ókori emlékek megmentésében, így spanyol régészek is. A mentőmunkálatok végeztével 1968-ban az egyiptomi kormány adományozta ezt a núbiai műemléket Spanyolországnak, amit egy szép panorámájú madridi parkban állítottak fel.

 

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben