Megfizethető nyaralások Korfun, Görögország zöld szigetén

 
Korfu örökzöld szigete:

Homokos strandok, türkiz színű tenger, romantikus öblök, hófehér házak és buja vegetáció, ezt mind szép harmóniában kínálja Korfu a magyar utazóknak. Mediterrán városkái, strandokkal váltakozó megművel földjei, rejtett öblei és a sziget belseje is sok látnivalót és programlehetőséget biztosítanak minden korosztály számára.
 
Mindezt kiváló ár-érték arány mellett tudjuk átélni akár repülővel, akár szárazföldön érkezünk erre a bájos, békés helyre.
 
A sziget klímája kellemes, nyáron ritkán esik az eső. A szállodák inkább a keleti partoknál találhatóak. A legszebb homokos strandokat északon és délen kell keresni. A sziget fővárosa Korfu, sokak szerint
 
ez a legszebb város egész Görögországban érezhető rajta a 400 éves Velencei uralom hatása.
 
Itt található a legtöbb épített emlék is. A helyiek segítőkészek, konyhájuk ízletes.

korfu szoveg kozott 

Hogyan utazzunk el Korfura?
 
A nyári szezonban Budapestről repülővel kb. 1 óra 40 perc az út.
 
A chartergépek mellett fapados járatok is indulnak. A reptérről a 15-ös számú busszal jutunk be, kb 1,5 Euróért Korfu városába, onnét tovább helyi buszjáratok szállítják az utazót. A helyi közlekedés egyszerűen megoldható helyi buszokkal vagy taxival. Sokan busszal vagy autóval indulnak el Korfura, ők átlagban 20-24 órás menetidőre számíthatnak. Indulás előtt érdemes eltervezni az utazásukat, és tájékozódni a kompok menetrendjéről.

 Utazási Tipp  
    Kihagyhatatlan utazások Korfura

Milyen szállást válasszunk?

A legtöbben az apartmanos elhelyezést választják Korfu üdülőhelyein, de egyre gyakrabban foglalnak az utazók kisebb családi szállodákban vagy magasabb kategóriájú luxus szállodákban üdülést. Nagyok a különbségek az üdülőhelyek között, ezért érdemes időt szánni a tájékozódásra. A legjobb árak és akciók megtalálásához legjobb, ha közvetlenül szakemberhez fordulva pontos információkat kérünk.
 

Fontos látnivalók Korfu szigetén:
 
 • Aqua és Fun parkok
  A szigeten 2 vízi vidámpark található: A Sidari Park és az Aqualand. Gyermekekkel mindkettő érdekes program.

 • Pantókrátor-hegy
  A 906 méter magas kilátó hegyről tiszta időben az egész sziget, Albánia és a távoli Olaszország is látható. A hegycsúcson egy kávézó és egy Kolostor is található.

 • Sisi kastélya
  Korfu egyi legfőbb attrakciója a magyar vonatkozással is bíró Achillleón Sissi kastély a fővárostól kb.14 kilométerre. 1890-ben épült, de az ókori idők emlékét idézi. Ide szinte minden magyar vendég ellátogat.

 • Császártón kilátó
  II.Vilmos német császárról nevezték el, aki gyakran csodálta a Pelekas csúcsáról a naplementét, miközben az Achilleon kastélyban nyaralt. Ma is sokan látogatják napnyugtakor, nagyon szép hely.

 • Angyalvár Angelkasztró
  Egy hegycsúcson álló egykori várrom Korfu nyugati részén Paleokasztríciához közel. Csodálatos a kilátás és a természeti környezet.


 Utazási Tipp  
      Fantasztikus utazások Korfura

 

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben