Látogatás Hollandia fővárosába, Amszterdamba - tippek, jó tanácsok

 
A holland főváros karakterét talán leginkább a belváros vízi úthálózata az ún. Grachtenek és a tipikus keskeny építésű tégla házai adják meg.
 
A 2010 óta UNESCO világörökségi védelem alatt álló belvárost 4 félkörívben húzódó főcsatorna osztja övezetekre,
 
a 165 csatorna összhosszúsága eléri a 80 kilométert, ami remek lehetőséget nyújt arra, hogy a város nevezetességeit a városnéző hajók egyikéről csodálhassuk meg. Ezeket a hajókat akár Hop-on-Hop-off városnézéseknél is igénybe lehet venni, ahol a különböző nevezetességeknél, múzeumoknál ki lehet szállni, és azokat meg tudjuk nézni.

 Utazási Tipp  
    Utazás Amszterdamba

 
A hajók helyett természetesen az itt nagyon népszerű kerékpárra is felpattanhatunk, hogy azzal fedezzük fel a várost.
 
Bérlése is egyszerű és akár 1-2 órára, akár egész napra is lehetséges. Figyeljünk azonban oda, hogy egymás mögött haladva, a többi közlekedőt nem akadályozva haladjunk, mert a helyiek gyorsan közlekednek és óvatlanul könnyen balesetet okozhatunk az elővigyázatlanságunkkal.

Hollandia fővárosa, Amszterdam

Amszterdam legfőbb látnivalói:

Világhírű műalkotások rendkívül gazdag gyűjteményét találhatjuk a nagyszámú amszterdami múzeumokban. A Múzeumparkban található Rijk Múzeum Rembrandt híres Éjféli őrjáratával, de a Van Gogh és Stedelijk Múzeum és a helyi kiállító termek is izgalmas művészeti vagy dizájn csodákkal várják a látogatókat. Anna Frank háza, és a Madame Tussaud előtt szinte mindig sor áll, de nem kell megijedni és sorban állni sem, hisz elővételben minden belépő, így akár a hajókirándulások és városnézések is online megrendelhetőek.
 
( Get Your Guide ) A városkártyák (1-2-3 napos ) előzetes megvásárlásával múzeumok mellett a tömegközlekedés is igénybe vehetőek.
 
Egy teljesen másik világban találja magát aki a város legidősebb részét a híres vörös lámpás negyedet keresi fel, ahol a szűk utcácskák kirakataiban fiatal hölgyek kelletik magukat. Itt akár egy helyi idegenvezetésen is érdemes lehet meghallgatni a legérdekesebb történeteket.
 
Szintén sokan keresik fel a több mint 200 Coffeeshop egyikét, ahol legális úton vásárolható marihuána vagy hasis.
 
Ha valaki úgy dönt, hogy kipróbálja, legyen nagyon óvatos, és semmiképpen ne fogyasszon melléjük alkoholt.  
 
 
Amszterdam piacai:

Amszterdam piacai is nagyon híresek. Talán a Virágpiac a legismertebb közülük, melyet minden nap 9 és 17.30 között rendeznek meg a legrégibb csatorna a Singel partján. Itt a különleges virágok mellett virághagymákat és szuveníreket vásárolhatunk.
 
Az Albert Cuypmarkton zöldségek és gyümölcsök mellett holland sajtkülönlegességeket, szárított halakat de akár ruhaneműket is vásárolhatunk.
 
Hétfőtől szombatig 9 től 18 óráig van nyitva szintúgy mint a híres Bolhapiac a Waterloopleinen.  
 
 
Szálláshelyek Amszterdamban:

Amszterdamban a szálláshelyek széles választéka várja a turistákat és üzletembereket. Akár még szállodahajón is lehet éjszakázni, de sok a diákszállás, a turista szálló és van sok drága luxus hotel is. Az autóval érkezőknek külön gondoskodni kell a gépjárművük elhelyezéséről is. Mindenképpen érdemes az utunkat előre megtervezni és utazási szakember segítségét igénybe vennünk, ha jó árú kombinációban akarunk szállást, repülőjegyet városkártyát és biztosítást vásárolni.

 Utazási Tipp  
    Utazás Amszterdamba

 

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben