Látogatás Hollandia fővárosába, Amszterdamba - tippek, jó tanácsok

 
A holland főváros karakterét talán leginkább a belváros vízi úthálózata az ún. Grachtenek és a tipikus keskeny építésű tégla házai adják meg.
 
A 2010 óta UNESCO világörökségi védelem alatt álló belvárost 4 félkörívben húzódó főcsatorna osztja övezetekre,
 
a 165 csatorna összhosszúsága eléri a 80 kilométert, ami remek lehetőséget nyújt arra, hogy a város nevezetességeit a városnéző hajók egyikéről csodálhassuk meg. Ezeket a hajókat akár Hop-on-Hop-off városnézéseknél is igénybe lehet venni, ahol a különböző nevezetességeknél, múzeumoknál ki lehet szállni, és azokat meg tudjuk nézni.

 Utazási Tipp  
    Utazás Amszterdamba

 
A hajók helyett természetesen az itt nagyon népszerű kerékpárra is felpattanhatunk, hogy azzal fedezzük fel a várost.
 
Bérlése is egyszerű és akár 1-2 órára, akár egész napra is lehetséges. Figyeljünk azonban oda, hogy egymás mögött haladva, a többi közlekedőt nem akadályozva haladjunk, mert a helyiek gyorsan közlekednek és óvatlanul könnyen balesetet okozhatunk az elővigyázatlanságunkkal.

Hollandia fővárosa, Amszterdam

Amszterdam legfőbb látnivalói:

Világhírű műalkotások rendkívül gazdag gyűjteményét találhatjuk a nagyszámú amszterdami múzeumokban. A Múzeumparkban található Rijk Múzeum Rembrandt híres Éjféli őrjáratával, de a Van Gogh és Stedelijk Múzeum és a helyi kiállító termek is izgalmas művészeti vagy dizájn csodákkal várják a látogatókat. Anna Frank háza, és a Madame Tussaud előtt szinte mindig sor áll, de nem kell megijedni és sorban állni sem, hisz elővételben minden belépő, így akár a hajókirándulások és városnézések is online megrendelhetőek.
 
( Get Your Guide ) A városkártyák (1-2-3 napos ) előzetes megvásárlásával múzeumok mellett a tömegközlekedés is igénybe vehetőek.
 
Egy teljesen másik világban találja magát aki a város legidősebb részét a híres vörös lámpás negyedet keresi fel, ahol a szűk utcácskák kirakataiban fiatal hölgyek kelletik magukat. Itt akár egy helyi idegenvezetésen is érdemes lehet meghallgatni a legérdekesebb történeteket.
 
Szintén sokan keresik fel a több mint 200 Coffeeshop egyikét, ahol legális úton vásárolható marihuána vagy hasis.
 
Ha valaki úgy dönt, hogy kipróbálja, legyen nagyon óvatos, és semmiképpen ne fogyasszon melléjük alkoholt.  
 
 
Amszterdam piacai:

Amszterdam piacai is nagyon híresek. Talán a Virágpiac a legismertebb közülük, melyet minden nap 9 és 17.30 között rendeznek meg a legrégibb csatorna a Singel partján. Itt a különleges virágok mellett virághagymákat és szuveníreket vásárolhatunk.
 
Az Albert Cuypmarkton zöldségek és gyümölcsök mellett holland sajtkülönlegességeket, szárított halakat de akár ruhaneműket is vásárolhatunk.
 
Hétfőtől szombatig 9 től 18 óráig van nyitva szintúgy mint a híres Bolhapiac a Waterloopleinen.  
 
 
Szálláshelyek Amszterdamban:

Amszterdamban a szálláshelyek széles választéka várja a turistákat és üzletembereket. Akár még szállodahajón is lehet éjszakázni, de sok a diákszállás, a turista szálló és van sok drága luxus hotel is. Az autóval érkezőknek külön gondoskodni kell a gépjárművük elhelyezéséről is. Mindenképpen érdemes az utunkat előre megtervezni és utazási szakember segítségét igénybe vennünk, ha jó árú kombinációban akarunk szállást, repülőjegyet városkártyát és biztosítást vásárolni.

 Utazási Tipp  
    Utazás Amszterdamba

 

© 2020 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001831
weboldal készítés
magic page logo partner
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben