Látogatás Drezdában - a 800 éves szász főváros legérdekesebb látnivalói

 
A Világ minden tájáról turisták ezrei érkeznek, hogy megismerhessék az Elba partján épült Drezda barokk stílusban épült óvárosának ámulatba ejtően szép építészeti emlékeit, melyek közül a legtöbb a 16-18. században épült a szász uralkodócsalád kívánságára. Ugyanez mondható el a Drezda több, mint 40 múzeumáról is, mely gyűjtemények magját az
 
1.500-1600-as években Erős Ágost és fia kezdtek megalapozni.
 
Sokan gondolják úgy, hogy a drezdai állami gyűjtemények 8 múzeumból álló együttese a világ legfontosabb múzeumainak sorába tartozik. TIPP: Megtekintésükhöz érdemes 2 napos kombinált belépőt váltani 10 Euroért.
drezda szoveg kozott01

Az Elba bal partján épült királyi óváros megtekintése után érdemes lesz folytatni programunkat a jobb parton épült belső Újvárosban is, mert ott is sok a felfedeznivaló. A belső részek barokkos pompája után a külső részeken kastélyok, finom stílusban épült villák, régi vidéki épületek és szőlőskertek övezik a várost és az Elba mindkét partját is.

 Utazási Tipp  
    Kulturális körutazások, szállásfoglalás, akciók Németországban

A legfontosabb 10 látnivaló Drezdában:
 
1. Frauenkirche:

Drezda újjászületésének a legfontosabb jelképévé vált az 1726 és 43 között épült kupolás barokk székesegyház, mely az 1945 február 13-i brutális bombatámadás során teljesen elpusztult és csak 2005-ben Németország újraegyesítése után sikerült teljes körűen az eredeti formájában újból felépíteni. Külső és belső képe hűen tükrözi az eredeti barokk templomépület szépségét.
 
drezda szoveg kozott02

2. Semperoper:

A jelenlegi neoreneszánsz stílusban felépült Operaházat Gottfried Semper udvari építész tervei alapján építették egy korábbi, leégett színházépület helyén az 1870-es években. A világhírű Operaházat ma is a Világ legjobbjai között tartják számon, előadásaira nemzetközi sztárok is érkeznek. Az operaház belsejét kiváló német szerzők ábrázolásai díszítik. Az épületben 45 perces vezetett sétákat kínálnak 7 Euróért, kis szerencsével akár egy előadást is elcsíphetünk.
 
 
3. Zwinger:

Az 1700-as évek első harmadában felépült Múzeum udvarán egy barokk szökőkút található. Az épület homlokzatát királyi jelképek díszítik. Különlegesség a harangtorony melynek meisseni porcelánból készült harangjain Mozart, Vivaldi és Bach híres dallamai csendülnek fel.
 
drezda szoveg kozott04

4. Óvárosi őrség
 
Az 1830-32-ben épült klasszicista épület egykor az őrség épülete volt. Ma itt található a Semperoper Látogató Központja, a helyi turisztikai információs iroda és egy kávézó.
 
 
5. Augustus-híd

1.275 ben említik először 331 méter hosszúságú hidat, melyet mai formájában homokkőből építettek fel a 20. század első éveiben. Az óvárosi hídfő a Schlossplatzon található, míg az újvárosi hídfő a piactéren van.
 
drezda szoveg kozott03

6. Új mesterek galériája
 
A múzeum a 19. század elejétől kezdve mutatja be a klasszikus és a modern német festők műveit. A fő témáik közé tartozik a német romantika, a német impresszionizmus és az új realizmus. A művek drezdai expresszionista csoport és a " híd közösség" festőit képviselik, valamint helyet kaptak az NDK és a jelen művészei is.
 
 
7. Régi mesterek képgyűjteménye
 
A régi mesterek az egyik legimpozánsabb gyűjteménye az európai festészet a 15. és 18.század közötti szakaszát mutatja be, közöttük Bernardo Bellotto, Canaletto, régi német és holland mesterek műveit, kiemelkedő darabjai az olasz reneszánsz, a holland, flamand, spanyol és francia festők művei.

 Utazási Tipp  
    Körutazások, szállásfoglalás, akciók Németországban

8. Grünes Gewölbe (zöld mennyezet)
 
Az épület neve a Királyi Palota zöldre festett falaitól származik. Királyi kincseket, drágaköveket , arany és elefántcsont műalkotásokat mutatnak be. 2004 szeptemberében a kiállítás első része a Residenzschloss nyugati szárnyának modern kialakítású kiállítótermeibe költözött. Audió vezetés kérhető, a jegy ára 10 Euro, kombinált belépők ide sajnos nem érvényesek.
 
 
9. Szász gőzhajó társaság
 
A világ egyik legnagyobb és legrégebbi lapátkerekes gőzhajó flottája az Elbán található. A felújított lapátkerekes gőzhajókat a drezdaiak és a turisták is nagyon szeretik. A legrégebben szolgálatban álló, Wehlen 1879-ben futott ki a hajógyárból. Gőzösök felvonulását május 1-én tartják, a flotta parádéját a városi fesztivál keretében augusztusban.
 
 
10. Udvari koronázó templom

A Hofkirche homokkőből épült az Elba partján, Szászország legnagyobb temploma a barokk egyik legszebb épülete volt. Egy fedett híd köti össze a templomot a Királyi Palotával. Belsejét barokk festmények díszítik.
 
drezda szoveg kozott05

+1 .Brühl teraszok

Az drezdai Elba part legszebb építészeti emléke az 500 méter hosszúságú felséges panorámát biztosító építmény. 10 méterrel magasodik a folyó partja fölé. A Brühl teraszokat 1739 és 1748 között hozták létre Brühl gróf privát kertjeként. A teraszok mentén találhatóak a következő épületek: drezdai erőd, művészeti Akadémia,
 
Drezda nevezetességeinek a meglátogatását javasolt egybekötni a környék szebbnél szebb látnivalóinak meglátogatásával. Ezek közül is leginkább egy meisseni valamint egy Szász Svájcba induló kirándulást ajánljuk, de számos egyéb program is választható.

 

Hirdetés

Cikkek Németországról

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben