Látogatás a 400 éves kanadai Québec városában

 
Kevés olyan település található az Atlanti-óceán partján Észak-Amerikában, amely a Szent Lőrinc folyó partján épült tartományi székhely Québec Cityhez hasonlóan 400 éves múltra tekinthet vissza. A kanadai nagyváros jellegzetes európai karakterét szépen megőrizte és arculatát máig meghatározzák a meseszerű és romantikus történelmi épületek, barátságos üzletek, éttermek és hangulatos macskaköves utcák. Cikkünkben bemutatjuk Québec összes fontosabb látnivalóját, amiket kár lenne kihagyni, ha valaki Kanadában jár.
quebec Fairmont Chateau Frontenac


Fairmont Chateau Frontenac
 
A világ leggyakrabban fotózott szállodája Kanada egyik fő jelképévé vált és több, mint 120 éve uralja a városképet.
 
Építésekor még vasúti szálloda volt, de napjainkban 5 csillagos szálloda üzemel az épület falai között a város legjobb helyén. Számos filmben és fotókon és bélyegeken örökítették már meg a szépségét és napjainkban is szívesen látogatják híres emberek.
quebec Montmorency
forrás: wikimedia.org

 Utazási Tipp  
    A legjobb kanadai körutazások

Parc De La Chute-Montmorency
 
A Montmorency vízesés mindössze 20 perc autóútra található Québec városközpontjától. A Montmorency vízesés magasabb, mint a Niagara és az év bármelyik szakaszában szemet kápráztató látványt nyújt. Nyáron a víz magas vastartalma miatt aranyló fényben tündököl. Télen a megfagyott pára fantasztikus jégképződményeket hoz létre. A legkényelmesebb módja a látogatásnak, ha felvonóval utazik az ember, a legszebb fotókat pedig egy függőhídról lehet készíteni.
 
 
Wendake negyed
 
Habár Québec város leginkább a régi európaias varázsa miatt népszerű, nem feledkeztek meg az őshonos lakosságról sem. A Wendake területe, mindössze 15 percre található a város központjától, és ott él a huron törzs 2000 tagja. A látogatók megcsodálhatják a helyiek művészeti tevékenységét és akár meg is kóstolhatják az őslakosok ételeit. Meglátogathatják egy régi huron falu rekonstrukcióját is, vagy éppen kenuzhatnak a folyón. A lényeg, hogy minél többet lehet megtudni erről a lenyűgöző kultúráról, amely még mindig eleven a mai Kanadában.
La Citadelle de Quebecforrás: wikimedia.org

A Citadella
 
Kanada legrégebbi katonai épülete még ma is aktív katonai bázis. Része volt Québec középkori erődítményrendszerének, melynek falai még most is állnak. Az erődítmény látogatása vezetett túrák keretében lehetséges. A látogatások során bemutatják az ország francia, brit, kanadai és amerikai vonatkozású múltjának emlékeit.
 Utazási Tipp  
    A legjobb kanadai körutazások

Sainte-Anne-Beaupré
 
Évente közel egymilliónyian keresik fel a katolikus zarándokhelyet, melyet könnyen meg lehet közelíteni Québec belvárosából. Hírnevét a számos csodálatos gyógyulásnak és egyéb jelenésnek köszönheti. Régebben egy kis kápolna állt a helyén, ahol ma egy gyönyörű bazilika áll.
Hotel de Glace forrás: wikimedia.org

Hotel de Glace
 
Igazi különlegesség Észak-Amerika egyetlen jéghotelje amit minden télen újjáépítenek. A mostani formájában 45 jégből épült hálószoba, jégbár, jégkápolna, gyógyfürdő és egy szabadtéri pezsgőfürdő is található. Még a hotel bútorait is jégből faragták ki. Az épület fűtetlen (kivéve a fürdőszobákat), így a vendégek az éjszakát speciális hálózsákokban töltik. Ha az alvás alatti alacsony hőmérséklet valakit zavarna, kérésre átfoglalják a szállást egy közeli tradicionális hotelben.
 
Ha valaki elfáradt a városnézés során, érdemes végig sétálnia a rue Saint Jean –en ahol kézműves üzletek, különleges éttermek és márkás butikok várják. A Quartier Petit Champlain Észak-Amerika legrégebbi bevásárló negyede egy tökéletes hely kanadai emléktárgyak keresésére. A régi kikötőben antik áruházak és művészeti galériák várnak a kincsvadászokra. A történelmi utcák labirintusában a falak mentén sétálva látványos felvételeket lehet készíteni Québec meseszép városáról.
 

 

Tags: ,

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben