Kultúrális feltöltödés Dániában - látnivalók, érdekességek

 
Az Észak-Európában található skandináv ország területe és lakossága is nagyjából a fele hazánkénak. Ám ez a kis ország rengeteg látnivalót tartogat a városnézőknek és a természet szerelmeseinek is. Gyönyörű tengerpartjaival, mesebeli váraival, varázslatos tájaival, élénk városaival, egyedi kultúrájával és kedves lakóival valóban egy felejthetetlen élménnyel gazdagodhatnak az idelátogatók. Vegyük hát sorra azokat a látványosságokat, melyeket semmiképp sem szabad kihagynunk, ha Dániát választjuk utazásunk célpontjának.
koppenhaga 01

Koppenhága: A dán főváros már alapvetően elvarázsolja az embert autentikus hangulatával, légkörével. Látnivalói gyalogosan is felfedezhetők, de ha igazán szeretnénk belekóstolni a dán életérzésbe, kerékpárral is felfedezhetjük Dánia szívét. A város által kínált attrakciók közül a Kishableány szobra talán a legtöbbek számára ismert lehet. Az Andersen meséje ihlette szobor az év minden napján várja a kíváncsi utazókat a város kikötőjében.

A városházától néhány percnyire található a több mint száz éves vidámpark, a Tivoli Gardens. Mint minden vidámpark, a dán létesítmény izgalmasabbnál izgalmasabb attrakciókkal várja az érdeklődőket, amelyek mellett parkok, szökőkutak és nyugodtabb létterek is helyet kaptak az intézményben. Családdal kifejezetten izgalmas kalandnak számíthat még a helyi állatkert felfedezése is.
 Utazási Tipp  
    Szállások, utazások Dániába

Kulturális szempontból érdemes ellátogatnunk az Amalienborg palotába, a Nemzeti Múzeumba, a Radhausba, a Körtoronyba és a Christiansborg palotába. Ha valaki pedig egy igazán különleges programra vágyna, akkor a nem annyira ismert Christiania városrészt neki találták ki. A „szabad város” eredetileg egy társadalmi kísérletnek indult, ám mára már egy Hippik által lakott sajátos kis világ jött itt létre. A társadalmi normák itt nem érvényesek, még saját fizetőeszközzel is rendelkeznek, így a konzervatívabbak nem biztos, hogy fognak tudni azonosulni az itteni értékekkel.
Christiansborg 02

A nap végén kihagyhatatlan programként szolgál a Nyhavn, amely az ott található csatorna és épületek összefoglaló neve. Itt lehetőségünk van kipihenni a nap fáradalmait, vacsorázni egye, vagy meginni egy sört az autentikus dán rakparton.

Ha csak rövid időre utazna a városba, de mégis minden fontosabb látványosságot meg szeretne nézni, a Hop-on Hop-off buszos és hajós városnézés egy remek opció lehet ennek teljesítésére. Ha pedig tényleg az egész várost szeretné bejárni, érdemes kiváltani a Koppenhága városkártyát, amellyel a legtöbb látványosság és a tömegközlekedés is ingyenesen látogatható, használható.
 Utazási Tipp  
    Szállások, utazások Dániába

Ha Koppenhágától kicsit északabbra haladunk Helsingørba, megcsodálhatjuk a
 
Hamlet című dráma helyszíneként szolgáló reneszánsz Kronborg kastélyt.
 
Aarhus, mint az ország második legnépesebb városa szintén nem maradhat le a listáról, melynek Székesegyháza, Művészeti múzeuma és a Den Gamle By nevű szabadtéri múzeuma egyaránt várja a látogatókat.
 
Odense, Dánia harmadik legnagyobb városa szintén rengeteg izgalmas programot tartogat a turisták részére. A várost Andersen városaként emlegetik, ugyanis egykoron itt született a világhírű mesemondó, akinek tiszteletére szülőháza múzeumként működik jelenleg. A város állatkertje is páratlan, ahol a 2000-es évek elején megnyitottak egy hatalmas Oceanáriumot is. Ha utunk Odensebe vezet minket, érdemes lehet ellátogatnunk még a fél órányi autóútra lévő Fyn szigetre és az Egeskov kastélyba, mely gyakorlatilag egy múzeumvárosként funkcionál manapság.
egeskov castle 03

Ha pedig tényleg szeretnénk picit visszautazni az időben, a középkori hangulatot őrző, Jutland szigetén található város, Ribe óvárosa is tárt karokkal vár bennünket. Családdal, gyerekekkel, de akár idősebb fejjel Billund városának meglátogatása is kihagyhatatlan programnak tűnhet, ugyanis itt található a világ elsőként megnyitott, eredeti Legoland-je. A park évente több mint egy millió látogatót vonz, de mint más hasonló kategóriájú attrakcióknak, sajnos ennek meglátogatása is egy kisebb vagyonba kerül. Szintén itt található még Lalanida is, mely a Skandináv térség legnagyobb élményfürdője és vizes élményközpontja címet tudhatja magáénak.
 
Összegezve tehát a kis területű Skandináv ország is rengeteg programmal és látnivalóval várja az érkezőket, de talán a legemlékezetesebb szerepet emlékeink között az a páratlan és varázslatos hangulat és életmód fogja betölteni, melyet utazásunk során itt megtapasztalhatunk.
 

 

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben