Krka kanyon függőhíd és víz alatti üvegalagút a horvát Primostenben


Az Krka kanyon fölé jelenleg egy 462 m hosszú függőhíd építését tervezik. Ez lesz a világ harmadik és Európa második leghosszabb függőhídja. Bár ez még csak egy projekt keretein belül létezik, a függőhíd célja az lesz, hogy összekössön egy középkori várat és egy nemzeti parkot. Trosenj vára egyébként szintúgy népszerű turisztikai célpont.
krka fuggohid 02
forrás: np-krka.hr


A nemzeti park igazgatója és a projekt egyik fő támogatója, Kresimif Sakic, beszámolt arról, hogy miért a függőhíd lesz a helyi infrastruktúra egyik legmeghatározóbb eleme. Az a híd mellett a fő érv az, hogy meggyorsítja a területek közti közlekedést. De egyesek szerint éppen emiatt áll gyenge lábon az elképzelés, mivel egy elég kevés ember járta területről van szó. Várhatóan egy két éven belül fog elkezdődni az építkezés.
 Utazási Tipp  
    Dalmácia legjobb utazásai

Bár azt előre nem lehet tudni hogy a híd megépítése fel fogja-e lendíteni a turizmust, de az tagadhatatlan hogy aki ide fog látogatni, annak felejthetetlen élményben lesz része. A 140 m magasan fekvő híd egy csodálatos terület fölött fog húzódni, tökéletes panorámával. Egy tibeti mintára épülő hídról beszélünk, aminek a szélessége 160 cm lesz.

primosten uvegalagut 01
forrás: hrturizam.hr

A terület másik érdekessége hogy egy közeli városban, Primostenben, a helyi városvezetés egy panoráma alagút építésébe fogott, ami a tengerszint alatt 18 m mélyen lesz. Ez az alagút azt a célt szolgálja, hogy az ember jobban megtudjon ismerkedni a tengeri élővilág különlegességeivel. A projekt a következő években összesen másfél millió €-t fog felemészteni, viszont ezzel párhuzamosan a város az egyik legnépszerűbb horvátországi üdülőhellyé válhat.

 

Hirdetés

Hirdetés

Cikkek Horvátországból

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben