Krabi, Thaiföld ékessége, ahol a The Beach című filmet is forgatták

 
A tartomány Bangkoktól 900 km-re délre fekszik, a keleti parton. Két jelentős természeti kincse a gyönyörű szép tiszta azúrkék tenger, és a több millió évvel ezelőtt keletkezett mészkő képződményekből álló hegyek. A vidéken körülbelül 150 festői sziget található, Krabi összterülete pedig 4700 négyzetkilométer. A domborzat is változatos, a sok síkságot dombok és magas hegyek határolják, amelyek közül a legnagyobb 1350 méter magas. Mivel a területet csak tíz-húsz éve fedezte fel a nagyközönség, sok része még érintetlen szerencsére, így Krabi azok számára is tökéletes úti cél lehet, akik szeretnének kikapcsolódni az érintetlen környezetben.
 
Nyolc része: Amphoe Muang, Khao Panom, Khlong Thom, Plai Phraya, Ko Lanta, Ao Luk, Lam Thap, Nhua Khlong

krabi thaifold 01


Az éghajlat kellemes a meleget kedvelőknek, szinte mindig meleg van, a legforróbb időszak április és május között van, ami ekkor a 38(!) fokot is elérheti. Viszont a klíma sajátossága, hogy gyakran vannak esőzések, így nem válik annyira elviselhetetlenné az itt tartózkodás. A thai újévkor (április 13-tól) viszont elkezdődik a világ legnagyobb vízi csatája – szó szerint – ugyanis ekkor az emberek vizet locsolnak egymásra.
 
Az átlaghőmérséklet 23-34 Celsius fok között van, vagyis a hőingadozás a legszélsőségesebb esetekben is maximum 11 fok.

 Utazási Tipp  
    Krabi legjobb utazásai

Krabi azért lehet nagyon jó úti cél, mert az is megtalálja itt a hozzáillő úti célt, aki a luxusra vágyik, és azok is, akik inkább kikapcsolódnak a természetben. A parton festői strandok foglalnak helyet, amik közül vannak természetesek és ember által kiépítettek. A part mellett fekvő szigetre nagyon jó a látvány, és hogyha úgy gondoljuk, akkor a helyiek szívesen átvisznek minket a túloldalra.
Krabin található pár nemzeti park is, például a Hat Noppharat Thara –Ko Phi Phi, amihez sok sziget és strand tartozik.
 
A parkot a hollywoodi filmipar tette népszerűvé, ugyanis itt forgatták a The Beach című filmet 2000-ben, Leonardo DiCaprio főszereplésével.
 
A másik népszerű nemzeti park a Ko Lanta, ami az érintetlen vizei miatt vált világhírűvé.
krabi thaifold 02

 

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben