Koralpe egy hamisítatlan családi síterep Karintiában

 
A Budapestről mindössze 450 km-es autóúttal elérhető téli üdülőhelyen szinte ismeretlen fogalom a lifteknél való sorban állás. Kevés az ember, szinte soha sincs nagy tömeg.
 
A hegy lábánál fekvő, Graztól az A2-es autópályán mindössze 80 km es úttal elérhető Wolfsberg városa gond nélkül megközelíthető Magyarországról, akármelyik útvonalat is választjuk.
 
Hangulatos kisváros Wolfberg a Koralpe lábánál ahol érdemes sétálgatni egyet és mindenképpen ajánlatos megvásárolni a legszükségesebbnek gondolt dolgokat, hiszen a szerpentines úton kb. 15-20 perc alatt megközelíthető síterepen ( 900 méter szintkülönbség! ) erre csak kevés és drága lehetőségünk lesz.

 Utazási Tipp  
    Pályaszállások
Koralpén

koralpe siterep

Koralpén minden a sízésről szól, egy modern négyüléses buborékos lift és 5 húzólift szolgálja ki a 24 km-es pályarendszert. Van itt gyerekpálya, snowpark épített elemekkel, mélyhósízési (freeride) lehetőség, üdülőfalu luxus faházakkal, 3*-os pályaszállás (Hotel Koralpe) és hegyi éttermek is. FIS versenypálya és buckás sípályák színesítik Koralpe sízőknek szóló ajánlatait. Fontos segítség lehet a profi síkölcsönző és szerviz, valamint a magyar nyelven is elérhető sí- és snowboard oktatás.
 
A síterep rendkívül hóbiztos, hiszen a pálya legalsó pontja 1.550 méteren van és a liftekkel 2.100 méteres magasságig juthatunk el.
 
Nagy előnye a Koralpei sípályáknak, hogy a kevés síző miatti tágas terepen biztonságban érzi magát az ember. Ritkán fordul elő, hogy váratlanul keresztezik az utunkat, vagy bárhol sorban kellene állni.  
koralpe ski
 
Sokszor süt itt a nap, remek a hegyi panoráma és akár 50-60 km-re is el lehet látni és megcsodálni Szlovénia és Karintia legszebb hegycsúcsait.
 
Az a legjobb egy Koralpéra szervezett sítúrában, hogy zavartalanul együtt tud lenni a család vagy az ide utazó baráti társaság. A napközbeni sízést közös vacsorák és esti szórakozás követik. A családok mellett jól érzik itt magukat az iskolai vagy baráti csoportok  is, viszont nem ajánlható Koralpe azoknak sízőknek, akik nagy kiterjedésű sípályákat és esti szórakozóhelyeket keresnek.

 Utazási Tipp  
    Pályaszállások Koralpén


 

Hirdetés

Hirdetés

Cikkek Ausztriáról

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben