Königssee – a bajor királyok smaragdzöld tava

 
A Berchtesgaden Nemzeti Park környéke rengeteg látnivalóval és csodás tájakkal várja a felfedezni vágyókat. A meseszép fjord jellegű Königssee, azaz a királyok tava, az Alpok vonulatai által körülölelt smaragdzöld színben pompázó és rendkívül békés hangulatot árasztó tó. Bajorország legimpozánsabb látnivalói között tartják számon..
konigsee 01

Nagyon sokan keresik fel évről évre a tengerszint feletti 602 méteres magasságban lévő Königsseet, melynek hossza 8 km, legnagyobb szélessége 1,2 km, legnagyobb mélysége pedig 192 méteres. A víz hőmérséklete még nyáron is nagyon frissnek mondható, ezért viszonylag kevesen szoktak fürödni a tóban. A tavon közlekedő elektromos hajtású hajókon tett vízi kirándulások során lehet a legjobban megcsodálni, hogy micsoda mesés látványt nyújt a vízben tükröződő hegyek és az égbolt látványa. A hajókirándulás során ki lehet szállni Szent Bertalan különlegesen szép hagymakupolás templománál az azonos nevű félszigeten, illetve az Obersee kikötőnél. Mindkét helyen jókat lehet túrázni és megkóstolni a helyi halételeket vagy a bajor konyha ínyenc fogásait. Az Obersee kikötőjétől indul egy 3 kilométeres hosszúságú kiránduló ösvény a Fischunkelalmhoz, majd tovább a Röthbachafallhoz, ami 470 méteres magasságával Németország legmagasabb vízesésének számít.
 Utazási Tipp  
    Körutazások, szállásfoglalás Németországban

Látnivalók, kirándulási lehetőségek a Königssee környékén:
 
1. Berchtesgaden

A bajor királyok egykori bájos üdülőhelye a Watzman-hegy lábánál található. Számos történelmi épület, étterem, üzlet és kulturális program várja a látogatókat. Legfőbb nevezetességei a Királyi Palota (Königliches Schloss), az Apátság temploma (Stiftskirche) valamint a Helytörténeti Múzeum (Heimatmuseum),
 
2. A Sasfészek – Kehlsteinhaus

A festői panorámájú, 1834 méteres magasságban épült Sasfészket és a hozzá vezető obersalzbergi hegyi utat Martin Bormann építtette ajándékba Adolf Hitler 50. születésnapjára. A főleg reprezentációs célból épült masszív kőépületet személyesen csak ritkán használta Hitler. Háború utáni fennmaradását Jacobnak, a helyi kormányzónak lehet köszönni.
 
3. Salzbergwerk – Berchtesgaden sóbánya látogatás

Ez a kb. másfél órás program a só földalatti világába kalauzolja el a látogatókat. Az első szakaszon még kisvasúton utaznak, majd gyalogosan megnézhetik a só katedrálist, a só laboratóriumát és a tükörtavat. Figyelem: Erre a programra jól fel kell öltözni, mert a 12 0C hőmérsékletre kell számítani a látogatás során!
konigsee 02

4. Bad Reinhenhall

Ez a hangulatos kis üdülőhely szintén emlékezetes programlehetőség. A csodálatosan szép városháza mellett érdemes megnézni a régi só lepárló üzemet (Alte Saline), a sétáló utcát , a sós vizű forrásairól ismert gyógy parkot (Kurpark) valamint a magas színvonalú Rupertus Termálfürdőt.
 
5. További kirándulási lehetőségek:

Ha valaki hosszabb időt tartózkodik a Königseenél, érdemes egész napos kirándulásokra vállalkozva felkeresnie a tágabb értelemben vett környéket is. Az épített emlékek iránt érdeklődőknek javasoljuk Salzburg vagy a híres bajor királyi kastélyt rejtő Chiemsee felkeresését, míg a természet iránt érdeklődőket a környező Nemzeti Park hegyei és sziklái, valamint a berchtesgadeni Watzman Therme várják.

 

Hirdetés

Cikkek Németországról

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben