Kombinált utazások Kubába: nyaralás, látnivalók, kirándulások

 
Aki szeretné megismerni Kuba fővárosát Havannát, felkeresni a dohánytermesztéséről híres Viñales városát, és a strandolást sem szeretné kihagyni a híres Varaderon , érdemes elgondolkodnia azon, hogy mindezt mikor tegye meg, és azon is hogy hány napot tud az utazásra szánni.

 Utazási Tipp  
    Kuba utazások, last minute

Kuba felfedezésének többféle módja is van: Sokan egyénileg vágnak neki az ország felfedezésének. Ezt a lazább formát gyakorlottabb utazóknak ajánlják. A jó felkészülés mellett fontos a stabil angol és némi spanyol nyelvismeret, és annak az elfogadása, hogy a dolgok néha másképpen alakulnak. A legtöbben azonban szervezetten vágnak bele az utazásukba. Ennek is nagyon sok előnye van. Nem kell a szállásfoglalás bizonytalanságaival és a programszervezés részleteivel foglalkozni.
 
Ésszerű idő alatt, általában nagyon biztonságosan és jól megszervezett és informatív programok keretében fedezhetik fel ezt a különleges és izgalmas országot.

kuba szoveg kozott

Havannai élmények és látnivalók:

Az út első részében általában az UNESCO Világörökségi védelem alatt álló Havannával kezdődik el minden magyar turista útja. Testközelből ismerhetik meg a karibi ország kissé romos és kopottas, de elevenen lüktető szívét.
 
Havanna óvárosa körülbelül 5 km2 –es területen terül el, így gyalogosan is jól bejárható minden fontosabb látnivalója.
 
A spanyol hódítok idejéből származó koloniál stílusban épült egykori nemesi paloták, a híres Plaza de Armas, Latin-Amerika egyik legszebb épülete a Capitolio, de San Cristóbal katedrálisa is kihagyhatatlan látnivalóknak számítanak.
kuba szoveg kozott02
Függetlenül attól, hogy a történelmi várat La Cabana-t, egy rum gyárat, vagy a nyüzsgő óváros sok látnivalóját keresik fel, Havanna nagyon intenzíven hat minden utazóra. Havanna egyben a fotósok Mekkája is: Épphogy kilépnek az utcára, mindenki kaphatja elő a fényképezőgépét, és próbálhatja megörökíteni a sajátos hangulatú épületeket, a színes old timereket és a vidáman hangos helyieket. Esténként a jobbnál jobb szórakozóhelyeken hallgathatják a remek kubai zenéket és élvezhetik a helyi gasztronómia különlegességeit is.
 
Havanna azon fővárosok egyike, mely saját fürdőzésre és búvárkodásra is kiválóan alkalmas stranddal büszkélkedhet.
 
A havannai strand 20 kilométer hosszú és fehér homok borítja. Tengerparti sétánya a világhírű Malecón a helyiek és a turisták találkozóhelye, festői látványt nyújt naplementekor.

 Utazási Tipp  
    Kuba utazások, last minute

Viñales a kubai Szivar vidék
 
Általában egynapos kiránduló program keretében lehet felkeresni Pinar del Rio megyét, a világ legjobb szivarmárkáinak bölcsőjét. Oda útban mindenki megáll a Las Terrazas Nemzeti Parkban és sétát tesz a meseszép parkban és apro faluban.
 
1999 óta az UNESCO világörökség része a fantasztikus Viñales völgye, annak bizarr mészkő kúpjai ahol a viághírű dohánytermesztés mellett bortermesztés is folyik.
 
A látogatók általában felkeresnek egy dohányültetvényt, ahol bemutatásra kerül a szivargyártás folyamata és természetesen vásárolni is lehet. A programot rendszerint a La Cueva de los Indiosba barlang gyalogos és csónakból történő bejárása és egy remek kubai ebéd zárja.
 
 
Varadero nyaralás
 
Az út harmadik részében a legtöbben egy varaderoi nyaralás során lazítanak egy hétig vagy akár tovább is. Az idilli félszigetet fehér homokos plázsával, kristálytiszta vizű tengerével és elegánsan kiépített, többnyire all inclusive ellátást biztosító 4 és 5 csillagos luxus szállodáival mindehhez kiváló lehetőséget kínál. A legtöbb szállodában zenés programokat és kirándulásokat is szerveznek a vendégeknek.

 

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben