Keukenhof – egy 70 éves Virágkiállítás Hollandiában

 
Keukenhof kastélyának múltja:
 
Keukenhof története a 15. századra nyúlik vissza, amikor Bajor Jacqueline grófnő (Jacoba van Beieren) (1401–1436) hozzájutott az akkori „Keukenduin” elnevezésű földterületekhez, hogy gyümölcsöt és zöldséget termesszen a közeli Teylingen kastély konyháinak ellátására. A mezőgazdasági terület ennek hatására fejlődésnek indult, míg végül 1641-ben felépítették a Keukenhof kastélyt, melynek kertjei több, mint 200 hektáron terültek el. Jan David Zocher tájépítészek és fia, Louis Paul Zocher - a Vondel Park alkotói - 1857-ben kerti projektet dolgoztak ki a kastély körül. Ez a park, az angol tájak stílusában, továbbra is a Keukenhof alapját képezi.
 Utazási Tipp  
   

A virágkiállítás története:
 
1949-ben a virághagyma termelők és exportőrök egy csoportja elgondolkodott egy tavaszi virághagyma kiállításának szervezéséről ezen a területen. Az ötletüket tettek is követték: Már 1950 tavaszán megnyitotta a kapuit a Keukenhof tavaszi park, mely azonnal sikeres volt. Az első évben 236.000 látogató volt kíváncsi, az azóta eltelt években a kiállítás tovább fejlődött, napjainkra világhírűvé vált.

A Színek Világa Keukenhofban
 
Az idei kiállítás címe a „Színek világa”. Ebben az évben 8 héten át lesz nyitva a hatalmas Keukenhof kert ahol igen látványos formában mutatják be a látogatóknak a holland kertészeti ágazat legkülönfélébb termékeit és fejlesztéseit. A park területén 100 kiállító cég összesen 7 millió tavaszi virághagymát ültetett el. Számukra egyfajta élő katalógusként is funkcionál a kiállítás, ahol 20 féle kiállítás kap elhelyezést. A kiállítás nemcsak a nagyközönségnek szól, hanem itt adnak egymásnak randevút földünk legjobb virágtermesztő és kereskedő cégeinek vezetői is. Az ő programjukat előadások és üzleti találkozók is színesítik.
Keukenhof02

Praktikus tudnivalók:

A kiállítás március 21-től május 10.-ig fogadja a látogatókat 08.00-19:30 óra között.
A belépőjegy felnőtteknek 17,5 €, 18 év alattiaknak 9 €, csoportoknak 15,75€
/Az árak tájékoztató jellegűek/


 

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben