Két keréken a Mura folyó mentén

 
Ausztriában számos kerékpárút közül választhatnak a sport szerelmesei. Korábbi cikkünkben bemutattuk az 5 legnépszerűbb útvonalat. Bátran kijelenthető, hogy Murau/Kreischberg és környéke még mindig az első tíz leglátogatottabb terület közé sorolható mind télen, mind nyáron a magyarok körében Ausztriában. A több mint 450 km-es útszakasz során varázslatos tájakon haladunk át, ahol érdemes egy kicsit elidőznünk.
 
A több napos út során számos természet nyújtotta csodában és kulináris élményekben lehet részünk.

ketkereken szoveg kozt2

Első szakasz
 
A túra kiindulópontja a Salzburg tartományban, Lungau régióban található Muhr település. Érdemes egy nappal a túra előtt megérkezni és megpihenni, hogy reggel újult erővel tudjunk nekivágni az első szakasznak. Muhrból indulva egy közepes szintű, körülbelül 60 km-es szakasz megtétele után jutunk el a magyar turisták által közkedvelt Murau városába.
 
Murau hagyományőrző sörfőzdéje, a város feletti magaslaton épült reneszánsz kastélya (Schloss Obermurau) és az óváros hangulatos kis utcái megérnek egy kis kitérőt.
 
Ha van egy kis időnk még, érdemes ellátogatni a Murautól északi irányban, Schöder és Krakaudorf között található Günster vízeséshez, mely Stájerország legmagasabb vízesése.

 Utazási Tipp  
    Szállások, akciók Ausztriában


Második szakasz
 
A második 50 km-es szakasz Judenburg városába vezet bennünket, ahol megtekinthetjük a város 500 éves, 75 méter magas tornyát a Stadtturm-ot, mely egyben a település jelképe is. A torony kilátójából meseszép panoráma tárul elénk. Ellátogathatunk a város planetáriumába (Planetarium Judenburg),
 
melyet Európa legmodernebb és legmagasabban fekvő planetáriumai között tartják számon.

ketkereken szoveg kozt1 

Harmadik szakasz
 
Judenburgból 55 km-es, könnyű szakasz után érkezünk Leoben állomáshoz, ahonnan 80 km tekerés után juthatunk el a stájer tartomány legnagyobb városába, Grazba. A város 2003-ban elnyerte Európa kulturális fővárosa címet. Óvárosa - az UNESCO világörökség része - és az Eggenberg-kastély mindenki számára kötelező látnivaló.
 
 
Negyedik szakasz
 
Grazból Leibnitz között ismét egy könnyebb szakasz következik (43,7 km), majd egy 51,8 km-es út során juthatunk el a stájer tartomány legdélebbi állomásához, Bad Radkersburgba, melyet Ausztria „legegészségesebb pontjaként” is emlegetnek. A Parktherme wellness-, gyógy-, és élményközpont mind a felnőttek mind a gyerekek számára pihentető és szórakoztató kikapcsolódást nyújt.

 Utazási Tipp  
    Szállások, akciók Ausztriában

Ötödik szakasz
 
Szlovéniát érintve, egy közel 105 km-es könnyű szakasz megtétele után érkezünk meg túránk utolsó állomásához,
 
a Horvátországban található Légrád városába.
 
A Mura folyó forrásától a horvátországi torkolatáig megannyi látnivalóban gyönyörködhetünk, melyeket érdemes felfedeznünk utunk során. Teljesen nyilvánvaló, hogy ennyi szépség nem tesz lehetővé percre pontos tervezést, megtekintésük néha ugyan kerülőutat jelentenek, de a látvány és az élmény azonban mindenért kárpótolni fogja az idelátogatókat.
 
  • Az útvonal hossza: 457 km (Ausztriában: 356 km, Szlovéniában és Horvátországban 101 km)
  • Legmagasabb / legalacsonyabb pont: 1,765 m / 128 m
  • Nehézségi szint: Könnyű, az aktív kerékpárosok számára.
  • Útvonal minősége: kövezett és jól burkolt kerékpárutak.
  • Ideális utazási idő: április végétől október közepéig
  • A megfelelő kerékpár: túra vagy trakking kerékpár
  • Jelölés: az út mentén zöld táblák jelölik "R2 Murradweg" felirattal, Szlovéniában keresse a kék táblát fehér kerékpárossal.
 

 

Hirdetés

Hirdetés

Cikkek Ausztriáról

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben