Katarban olyan meleg van, hogy az utcákat is hűteni kell


A lényeg alapvetően az, hogy Katar az egyik legmelegebb ország a földön, ahol az év minden hónapjának minden napján hatalmas hőség honol, a hőmérséklet árnyékban is nevetve meg tudja ütni az 50 Celsius-fokot, ami magas páratartalommal társul. Egy szóval: európai ember nehezen bírja ezt a klímát, és manapság a helyieknek is különböző megoldásokhoz kell folyamodnia ahhoz, hogy elviselhető legyen a meleg.
 Utazási Tipp  
    A legjobb utazások Katarba

Légkondi mindenhol van, nyáron még az utcákon is, az épületekben pedig alapvető felszerelés. Az egyik helyi tudományos szakértő így nyilatkozott az esetről: „Ha kikapcsolják a légkondicionálást, képtelenség megmaradni. Ilyen melegben egyszerűen nem úgy működik a test, ahogy kellene”.

katar meleg 01

A városvezetés döntése volt, hogy mindenhova légkondik kerüljenek, ez ugyanis Katarban mindennapi létszükségletté vált. Vannak olyan negyedek, ahol a szabadtéri piacon is légkondik zúgnak, a kávézókról, bárokról nem is beszélve. Az igazán döbbenetes része pedig itt jön a dolognak, hogy este se nagyon csökken le a hőmérséklet 30 fok alá, így 0-24-ben kénytelenek üzemeltetni a gépeket. Az egész helyzet képtelenségét az is mutatja, hogy vannak teljes utcák, amiket ventilátorok fújnak, míg egyes helyeken alagutakon lehet átmenni a túloldalra, hogy addig is árnyékban tudjanak maradni.
 
Mivel 2022-ben itt foci világbajnokságot rendeznek, a játékosok mellett a rajongóknak is biztosítaniuk kell a megfelelő hőmérsékletet, így a ventilátorok és légkondik száma jelentősen meg fog nőni. Utóbbiakat a stadionokba, a székek alá tervezik tenni.
 

 

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben