Karpathos - nyaralás egy smaragd szigeten - programok, látnivalók

 
Karpathos a legkevésbé „turistás” görög szigetek egyike, Kréta és Rodosz között található. A 301 km2 területű, 50 km hosszúságú, változatos történelmű szigetnek mindössze 6.800 lakosa van és lényeges a különbség van az északi és déli részei között.
 
Karpathos szigete csak 1947 óta tartozik Görögországhoz.
 
Ezt megelőzően sokáig török és velencei, korábban római és bizánci uralom alatt állt. A sziget vadregényes tájain kisebb-nagyobb településeket, rengeteg természeti szépséget, és rejtett öblöket találunk.

 Utazási Tipp  
    Akciós utak,last minute Karpathos

A partszakaszainak hosszúsága eléri a 160 kilométert.
 
A történelmi látnivalók zöme Karpathos déli részén található.
 
Lakosai messze földön híresek a vendég- és hagyomány szeretetükről, népművészetükről és az életörömükről. A nyugalmat keresőknek éppúgy érdemes felkeresni Karpathos szigetét, mint azoknak az aktív utazóknak, akik szeretnek kirándulni és felfedezni eldugott helyeket.
Karpathos szoveg kozott 

Karpathos repülőjáratok, szálláslehetőségek:

Budapestről a nyári szezonban indított heti charterjáratokkal lehet eljutni a sziget déli részén épült fővárosába Pigadiába, mely Karpathos sziget repülőterétől kb. 14 km-re található. Pigadia a helyi kikötő öble köré épült félkör alakban. Színes házaival, üzleteivel, tavernáival és kényelmes szállásaival tipikusan görög üdülő település.
 
Pigadia méltán lehet büszke 2 km hosszú homokos Xeonas strandjára.
 
A fővárosban minden nyáron sok koncertet, fesztivált és zenei rendezvényt szerveznek.Nyáron magyar nyelvű idegenvezető is várja a vendégeket Karpathoson, aki segít a szállás és a helyi programok lefoglalásakor. Szálláshely tekintetében a legtöbb magyar vendég apartmanban száll meg, de egyre keresettebbek a 3-4 csillagos szállodák is. Ha a szigetet önállóan szeretnénk felfedezni, érdemes lesz helyben bérautót vagy robogót bérelni.
 
 
Programlehetőségek Karpathos szigetén:

1. Három öböl hajótúra „Blue day”:

Egész napos hajókirándulás 3 meseszép tengeri öbölhöz piknikezéssel, strandolással, búvárkodási, snorkelezési lehetőséggel, nyíltvízi fürdőzéssel.
 
 
2. Hajókirándulás Saria szigetére:

A Pigadiából induló 2,5 órás hajóút egy mára lakatlanná vált szigetre vezet ahol egy kavicsos öböl kristálytiszta vizében lehet úszkálni, tengeri barlangjaiban búvárkodni , túrázni lehet a sziget legmagasabb pontjára és felkeresni a Szt. Zacheria kápolnát és kalózlak romokat. A kirándulás részvevői szintén piknik programon vesznek részt.

 Utazási Tipp  
    Akciós utak,last minute Karpathos

3. Szigettúra:

Buszos kirándulás a sziget legszebb strandjaihoz és legfontosabb településeire.
 
 
4. Olymposzi kirándulás:

A kirándulás részvevőinek bemutatják Olympos legfontosabb látnivalóit és kézműves műhelyeit. A strandolás itt is része a programnak.
 
 
5. Görög est:

Az igazi karpathos-i görög életérzéssel találkoznak a magyar utazók tradicionális görög ízek, zenék, táncok, buzuki éneklés és tánctanulás kíséretében.

 

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben