Kalandozások Németországban – avagy móka, izgalom és féktelen jókedv

 

Nem, nem arra a fajta kalandozásra gondolunk, mint amelyet honfoglaló eleink tettek a mai Dél-Németország területén, hanem arra, amikor családunkkal vagy társunkkal együtt elmerülünk a különféle tematika szerint felépített vidámparkok és aquaparkok csodáiban és önfeledten élvezzük, hogy pár óra erejéig ismét gyermekké válhattunk.

Móka és élmény – ez a német szabadidőparkok jelszava!

 Utazási Tipp  
    Utazások Németországban

 
Tematikus vidámparkok:  
 

  Az egyik legismertebb tematikus szabadidőpark a mintegy 40 hektárnyi területen fekvő günzburgi Legoland. Az Augsburgtól tízpercnyi autókázásra lévő óriási szabadidőpark kiváló időtöltés a 2-12 éves korosztály és szüleik számára, ahol kb. 60 játék és program közül választhatjuk ki, melyek érdekelnek minket a leginkább. Lesz itt LEGO-tematika alapján épült kalózsziget-hotel, szafari- és dzsungel túra, sárkányvadászat, nindzsavilág, paloták… a gyermekek letehetik az első „jogosítványukat”, részt vehetnek egy lovagi tornán, legorobotokat építhetnek és programozhatnak be vagy 4D-filmeket nézhetnek kedvük szerint. 
Belépők: 47-52 EUR-ig/ nap, 3 év alatti gyermekek számára ingyenes a belépés.

legod
 
   A másik nagy kedvenc a szintén Dél-Németországban található Europa Park, amely Németország (és Európa egyik) legnagyobb szabadidőparkja. A francia határhoz közeli Rust falucska mellett közel 850.000 négyzetméteren elterülő, 1975-ben nyílt témapark neve nem véletlenül Európa: 13 országot mutatnak be 16 témavilágon keresztül, amik köré különböző bemutatókat és egyéb show-műsorokat szerveznek. Van itt interaktív tengeralattjáró-szimulátor, aminek segítségével felfedezhetjük Atlantiszt, lehet játszani az izgalmas spanyol játszótéren, de csónakázhatunk egy eredeti afrikai hajóházban vagy a tündérekkel is, mehetünk hullámvasúton az Alpok hegyei között, lehetünk nyakig vizesek a vízi vasúton, de felpróbálhatjuk Hamupipőke cipőjét is. Belépők: 47-55 EUR-ig/ nap.
europa park nemetorszag
 
 A Tripsdrill Élménypark Németország legrégibb tematikus szabadidőparkja. A Stuttgart közelében található, 77 hektáros park területén több állatfarm, vidámpark, múzeum (pl. a borászat fejlődését bemutató Vinarium), de még egy vadaspark is található, de fő témája a német (azon belül is elsősorban a sváb) népművészet bemutatása. Az 1928-ban nyílt létesítmény a nevére maximálisan rászolgáló „Mamut” hullámvasúttól erdőben lévő bájos faházakig, solymászattól a nyilvános etetésekig és a szélmalmokig bezárólag számos látnivalót tartogat a látogatók számára. Belépők: 11-13 EUR/ nap, 4 év alatti gyermekek részére ingyenes a belépés.

tripsdrill 1698855 960 720
 

 

Hirdetés

Cikkek Németországról

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben