Jamaika látnivalói, érdekességei  • Port Antonio legnépszerűbb helyeként és filmes helyszínként is jól szuperáló Kék Lagúna egyértelműen Jamaika egyik legkülönlegesebb helye. A tökéletes árnyalatú kék színét az 56 méteres mélységben található ásványi kincseknek köszönheti. A lagúnában változatosak az áramlások, néhol melegek, néhol hidegek, nem lehet úgy átúszni, hogy ne ütközzünk bele egybe sem. A helyiek egyébként a lagúna feneketlenségére esküsznek, ahogy arra is, hogy a mélyén egy irtózatos szörny várja áldozatait.

jamaica 01

  • A Kék hegyek ködbe borult, kék fényben úszó, 2200 méterig magasodó hegység, ami nem meglepő módon szintén a turisták egyik kedvenc látnivalója. Tiszta időben még Kubába is ellátni. A helyiek nagyon vigyáznak a természetre, tekintve, hogy 200 madárfaj és 800 különleges növényfaj honos itt.

 Utazási Tipp  
    Jamaikai utazások, a legjobb áron

  • Ocho Riosban található a híres-neves delfinbarlang. Itt van a legnagyobb természetes lagúna a szigeten, ami rengeteg palackorrú delfinnek ad otthont. Még arra is van lehetőség, hogy együtt ússz a barátságos állatokkal. Ha pedig ezzel végeztél, akkor a dombtetőn található Shaw Parkot is érdemes meglátogatni, ahol egy egzotikus botanikus kert kap helyet.

Ocho Rios 02

  • Jamaika fővárosa, Kingston is előkelő helyen szerepel a listán. Bár a legtöbb ember nem azért látogatja meg, mert a helyi építészet érdekli, hanem mert Bob Marley a városban lakott és itt rendezte be a stúdióját, ami mára múzeumként várják az érdeklődő látogatókat. A másik itteni úti cél a Port Royal múzeuma is lehet, ami Jamaica korábbi fővárosának állít emléket, amit egy földrengés 1962-ben a földdel tett egyelővé.
  • A Discovery Bay egy sűrű, összefüggő barlangrendszer Jamaika alatt, aminek a legérdekesebb része egy apró, föld alatt tó. Régebben a szökött rabszolgák menekültek ezen járatok segítségével, manapság pedig a turisták ezrei árasztják el minden nap.

rio grande 03
forrás: youtube.com

  • Ha romantikus programra vágysz, akkor a Rio Grande a te folyód, ugyanis van lehetőség a bambusztutajon való szerelmes hajókázáshoz. Az irányító a hajó elején áll, miközben te az úti társaddal figyelheted a mellettetek elhaladó ezernyi különlegességet és a gyapotültetvényeket.

 Utazási Tipp  
    Jamaikai utazások, a legjobb áron

  • Egy szerelmes történetnek állít emléket az 500 méter magasan található sziklán a Lover’s Leap. Két megszökött rabszolga próbált elmenekülni a szigetről, majd a katonák kiszorították őket a sziklára. A rabszolgapár inkább a tengerbe vetette magát, minthogy rabszolgák maradjanak.

 

Tags:

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben