Irány Tunézia! - megfizethető luxusnyaralások a Földközi tenger partján


A Szahara végtelen dűnesora, a hosszan elnyúló homokos és kristálytiszta vizű tengerpartok, a misztikus hangulatú bazárok és kikötők, a római és pun emlékek sora vár Tunéziában minden magyar és európai utazóra.

Legjobb tunéziai ajánlatok -  last minute, szállások, utazások

Miért válasszuk Tunéziát?

Ez a hazánknál másfélszer nagyobb, 9 milliós lakosságú ország Afrika északi részén található. Lakossága nagyobbrészt arab és jórészt a part menti városokban él.
 
A főváros Tunisz mellett Sousse, Hammamet és Monastir bírnak nagyobb turisztikai jelentőséggel.
 
Tunézia szállodái minden tekintetben megfelelnek az európai utazók elvárásainak; az ételeik ízletesek, a köztereket igyekeznek szépen parkosítani és tisztán tartani. A nevezetességeik különlegesek és számunkra érdekesek. Mindehhez megfizethető árakat, és vendégszerető helyi lakosságot találunk ebben a csodaszép országban, melynek történelme egészen az ókorig nyúlik vissza.

tunesia szoveg kozott

Nyugodtan ajánlható Tunézia mint fiataloknak mint idősebbeknek és akár családosoknak is. Mindenki biztos lehet abban, hogy jó áron jó szolgáltatásokat kap majd.
 
Jóval megfizethetőbb Tunéziában a nyaralás, mint például Törökországban, Spanyolországban vagy Egyiptomban.
 
Praktikus tudnivalók egy tunéziai utazáshoz:
 
  • Utazási irodán keresztül érkező magyar állampolgárságú turistáknak nincs szüksége vízumra, viszont az útlevélnek minimum 6 hónapon át még érvényesnek kell lenni!

  • A szállodák osztályba sorolása eltér a magyarországiakétól. Javasoljuk, hogy legalább 4 *-os szállodák foglalását, mert általános tapasztalat szerint minimum ez felel meg a magyarok elvárásainak.
Velünk azonos időzónához tartozik az ország, de náluk nincs téli időszámítás.
A Tunisair járatain a kézipoggyászok súlya max. 5 kg a feladott poggyászok max. 23kg lehet.
  • Az országon belül főleg taxival vagy iránytaxival lehet közlekedni, de erősen ajánlott a helyi idegenvezetők által felkínált kirándulásokon való részvétel, ahol minden fontosabb látnivalót szervezett és biztonságos módon lehet megtekinteni.


Legjobb tunéziai ajánlatok -  last minute, szállások, utazások

  • Fokozottan vigyázzunk egészségünkre: vigyünk magunkkal napszemüveget, könnyű gyapjú öltözetet és magas UV faktorú napozószert, kis házi patikát és higiéniai kendőket.
Palackozott vizet fogyasszunk és óvakodjunk az utcán árult élelmiszerektől és ne fogyasszunk csapvizet!
  • A helyi pénznem ki- és behozatala tilos, így vigyünk magunkkal dollárt vagy eurót és kis címletekben váltsuk át! A bankkártyákat sok helyen elfogadják, a bank automaták használata többnyire problémás.

  • Mindenképpen váltsunk megfelelő, Tunéziában is érvényes utazási biztosítást!
2014 óta minden külföldinek 30 dínár értékben (kb. 13 EUR) kell kiutazási illetéket fizetni, melyet illetékbélyeg formájában kell leróni!
  • Az angol, német, francia nyelvet általában megértik. A szállodákban általában tudjuk használni a magyar konnektorral felszerelt elektromos eszközeinket.

 

Tags:

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben