Irány Las Vegas, a kaszinók fővárosa

 
Las Vegas az amerikai Nevada állam legnagyobb lélekszámú városa, egyben a világ egyik leghíresebb szerencsejáték-központja. A korpár és sivatagos környezetben felépült kaszinóváros múltja nem túl régi. Eleinte csak a vasúti munkások szálláshelyének jelölték ki, de 1911-ben már hivatalos településsé vált. Az addig unalmasan és eseménytelenül élő település életébe a nagy gazdasági világválság hozta el a nagy fordulatot.
 
1931-ben az állam rossz anyagi helyzete miatt ismét engedélyezték a szerencsejátékokat.
 
A lehetőséggel pedig éltek a helyiek, a város hatalmas fejlődésnek indult, sorra nyíltak a kaszinók és szállodák. Mindegyikük megpróbált túltenni a szomszédján, így neves tervezőket és építészeket bíztak meg az építkezéseken, akik korszerű és szokatlan ötleteket valósítottak meg a beruházók megbízásából. A szerencsejáték őrület pedig az egekig ért; híres művészek léptek fel a varieték műsorán, ismert személyiségek tették próbára a szerencséjüket, filmeket forgattak és cikkek százai számoltak be minderről, ami emberek millióit csábította ebbe az egyre inkább turista mágnesként működő csodavilágba.
las vegas 01

Las Vegas mára a világ egyik legnagyobb szórakoztató központjává nőtte ki magát.
 
A város egyik ikonikus nevezetessége a Las Vegas Strip, ahol közel 7 kilométer hosszan sorakoznak a híres szállodák és kaszinók.
 
A világ 25 legnagyobb szállodája közül 15 itt található.
 
Érdemes hétköznap érkezni, mert a hétvégén magasabbak a szállástarifák. Las Vegas városába legjobb az esti órákban vagy éjszaka érkezni, mert a hirtelen sötétségből felbukkanó hatalmas város fényáradata lenyűgöző látványt nyújt. Amennyiben tehetjük március – május vagy szeptember – november között utazzunk Las Vegasba, hiszen rendkívül nagy a forróság ezen a sivatagos területen, és gyakran 40 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. Esőtől nem igazán kell tartani, hiszen rendkívül kevés a csapadék.
 Utazási Tipp  
    Utazások az USA államaiba,repjegyek,last Minute

Minden évben rengeteg turista látogatja meg Las Vegast köszönhetően a rengetek szállodának és természetesen hozzájuk tartózó kaszinóknak. A szállodák kialakítása egyedülálló, mert amikor bemegyünk a lengőajtós főbejáratokon szokatlan látvány fogad; Színes és csilingelő nyerőgépek sora mellett elhaladva juthatunk csak el a szálloda recepciójához. Ahogy haladunk szállodáról szállodára, olyan mint ha mindig egy másik országba csöppennénk.
 
Las Vegas egy nyughatatlan város, ahol éjjel-nappal zajlik az élet.
 
A nap 24 órájában tehetjük próbára a szerencsénket, színházi és zenés előadásokat nézhetünk meg, utcai művészek produkcióit szemlélhetjük.
las vegas 02

Vásárlás-mániásoknak mindenképpen érdemes meglátogatni Las Vegast, hiszen az elegáns luxuscikkeket kínáló üzletek egymás után sorakoznak. Bérautóval vagy taxival a város külső részén található outleteket is meglátogathatjuk ahol a neves amerikai márkák akciós termékeiből lehet válogatni.
 Utazási Tipp  
    Utazások az USA államaiba,repjegyek,last Minute

 

Tags: ,

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben