Irány a népszerű Marokkó 6 legszebb városa

 
Sokkal könnyebb manapság Marokkóba utazni, mint azt a legtöbben gondolnák. Hetente több járat is indul Budapestről a nyugat-afrikai országba, ahol egy teljesen másik világba csöppenve számtalan kihagyhatatlan élmény vár az utazókra. Írásunkban a Budapesttől mindössze 5 órányi repülőútra lévő egzotikus szépségű arab ország legfontosabb városait mutatjuk be:
 Utazási Tipp  
    Marokkó last minute, akciós utazás

A mágikus Marrakesh
 
A varázslatos arab mesék világában érzi magát aki ellátogat az egzotikus szépségű királyi városba Marrakeshbe. A városközpont színes épületei és a szűk belvárosi sikátorok labirintusa esténként nyüzsgő és eleven bazárrá változik, ahol mindenféle terméket árulnak az üzletekben. Érdemes megnézni az El Badi palotát, a királyi erődítményt (Kasbah), a Majorelle botanikus kertet és a könyvkereskedők mecsetét. (Koutoubia)
 
Marrakesh

A napfényes Agadir
 
Marokkó legfelkapottabb modern üdülőhelye az Atlanti Óceán partján fekszik. Kellemes a klímája, évente 300 napon át süt a nap. Álomszép homokos strandjai és elegáns luxus szállodái miatt igen népszerű úti cél Agadir. Éttermei és szórakozóhelyei mellett érdemes megnézni modern mecsetjét, a híres Kasbah erődöt és a berberek életét bemutató 2 nagyobb múzeumot is. (Amazigh, Agadir Memorial )
 
Agadir

Casablanca – a marokkói nagyváros
 
Az 1942-ben Kertész Miklós által rendezett ikonikus film hatására lett világhírű ez a közel 4 milliós nagyváros. Nem tartozik a legkedveltebb utazási célpontok közé, de franciák által tervezett városképe, épületeinek spanyol-, francia- marokkói vegyes stílusú összképe mégis eredeti élményeket jelentenek. Legfontosabb látnivalója a 210 méteres magasságú II. Hasszán Nagymecset, melyben akár 100.000 hívő is elfér. Nagyon népszerű a tengerparti sétánya ( Corniche) ahol sok szórakozóhely és kávézó is található. Az El Hank világító torony és a fallal körülvett óváros (Medina) is a város fontos jelképei lettek.
 
Casablanca

Fez - a legidősebb királyi város
 
Fez városa a legidősebb a négy marokkói királyi város közül. A helyi Iszlám Egyetem miatt Fez volt sokáig az ország szellemi központja is. Zegzugos óvárosában nagyon könnyű eltévedni, az utcákon és bazárokban nyüzsögnek az emberek és az árusok. Bőráruk, színes kerámiák, vörösréz termékek és fűszerek cserélnek gazdát egész nap. Remek fotókat lehet itt készíteni, ahol megörökíthetjük e mesés világ legjobb pillanatait.
 
fez
 Utazási Tipp  
    Marokkó last minute, akciós utazás

Rabat - A felfedezésre váró gyöngyszem
 
Marokkó kétmilliós fővárosa a harmadik királyi város. Az Atlanti Óceán parti Rabat szépsége és titokzatos hangulata miatt lehet nagy kedvenccé. Ebben a városban jól sikerült ötvözni a marokkói történelem értékeit a modern világéival. Érdemes megnézni a Királyi Palotát, az óvárost és a XII. századi erődöt a Kasbah des Oudayas-t, az Andalúz kertet és a Kikötőt.
 rabat
Meknes - a marokkói Versailles
 
A gazdag kereskedőváros a XVII.-XVIII. században volt Marokkó fővárosa. Várfalakkal körülvett medinája 1996 óta szerepel az UNESCO Világörökségeinek listáján, egyik legnépszerűbb pontja a Bab Mansour városkapu. Meknes óvárosi sikátorain kívül feltétlenül érdemes megnézni a Királyi Palotát és a vele szemben lévő Dar Kebira palotaromjait.
 
meknes

 

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben