Innsbruck TOP 10 látnivalója - térképes kedvcsináló

 
Innsbruck, Tirol tartomány székhelye, mely az Inn-folyó partján fekszik, nevét is innen kapta,: „Inn hídja”. Ahol az élmények és a hegyek találkoznak. Kulturális kincsek és megannyi természeti csodák várják az idelátogatókat az 574 és 2350 méteres tengerszint feletti magasságban elterülő alpesi városban.

Innsbruck egy kultúrtörténeti mozaik. Fesztiválvárosként méltán híres sokszínű kulturális életéről, világhírű látnivalóiról, hegyekkel körülölelt természeti szépségéről, vendégszeretetéről. Lüktető város, ahol a sportos, aktív kikapcsolódást kedvelők is megtalálják a számukra megfelelő időtöltést.

 Utazási Tipp  
    Ausztria Szállás, akciós utazások

TOP 10 látnivaló
 
Hofburg
 
A bécsi Császári Rezidencia (Hofburg) és a Schönbrunni kastély után Ausztria harmadik legjelentősebb császári épületének tartják számon. A XV. században, rokokó stílusban épült palota Mária Terézia uralkodása alatt nyerte el mai, végleges külsejét. Látogatásunk során betekintést nyerhetünk a császári család életébe. Megtekinthetjük Mária Terézia szobáját, a nagyteremben megcsodálhatjuk a császári család tagjairól készült freskókat, az udvari kápolnát, sétát tehetünk a kastély kertjében. cikk: A hofburgi Schatzkammer kincse - a végzet lándzsája
 
innsbruck hofburg

Hofkirche
 
A templom közvetlenül a császári palota mellett található. I. Ferdinánd építette a XVI. században nagyapja, I. Miksa császár emlékére. A császár sírja ugyan megtalálható itt, de földi maradványai Wiener Neustadt-ban nyugszanak. A síremléket két oldalról 14-14 bronz szobor őrzi, melyek a Habsburg család tagjait illetve híres uralkodókat ábrázolnak. A templom további fontos részét képezi az Ezüst kápolna, ahol II. Ferdinánd elhunyt feleségei nyugszanak.
 
 
Ambras kastély
 
A XVI. században reneszánsz stílusban épült kastély II. Ferdinánd főherceg nevéhez köthető. Egy középkori vár maradványaiból alakíttatta át impozáns kastéllyá saját maga és felesége, Filippina Wesler számára. A kastély legnagyobb terme a 43 méter hosszú, fa mennyezettel borított Spanyol terem, ahol tiroli nemesek portréi tekinthetőek meg. A Művészet és Csodák Galériájában igazi ritkaságokra bukkanhatunk. A Habsburg portrégyűjteményben ritka Tiziano és Van Dyck, Velasquez festményekkel is találkozhatunk.
 
innsbruck szoveg kozt 02

Bergisel síugróközpont
 
Az 1964-es és 1976-os téli olimpiának helyszínt adó Bergisel síugróközpont Innsbruck legjellegzetesebb látványossága. A központot 1927-ben építették Innsbruck felett, jelenlegi formáját pedig 2001-es átalakítás után kapta, amikor is a város felkérte a híres iraki építészt, Zaha Hadid-ot, hogy adjon új külsőt a létesítménynek. Ez olyan jól sikerült, hogy osztrák állami építészeti díjjal jutalmazták őt.
 
innsbruck szoveg kozt 03

Stadtturm
 
A XV. században épült több mint 50 méter magas várostorony az Aranytető után az óváros legnagyobb látványossága. A nem tériszonyos turisták felmehetnek a 30 méter magasságban található kilátóba, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik az óvárosra és a környező hegyekre.

 Utazási Tipp  
    Ausztria Szállás, akciós utazások

Szent Jakab katedrális
 
Innsbruck templomai közül mindenképpen érdemes ellátogatnunk a belvárosban, a Dóm téren található templomhoz, melynek oromzatán Szent Jakab lovas szobra látható. Megtekinthetjük az impozáns főoltár Mária kegyképét, illetve Miksa főherceg síremlékét is.
 
 
Goldenes Dachl – Aranytető
 
Innsbruck óvárosának egyik jelképe a 2657 aranyozott sárgaréz lemezekkel borított erkély. A XV. században I. Miksa császár készítette, hogy feleségével az erkélyről csodálhassák a főtér eseményeit.
 
innsbruck szoveg kozt 04

Nordpark Innsbruc

2007-ben nyitotta meg kapuit a szintén Zaha Hadid által tervezett felvonó, a Nordkettenbahn. A felvonó négy állomáson keresztül szállítja az idelátogató turistákat, aktív kikapcsolódásra vágyókat a több mint 2000 méter magasságba. A létesítményt a „Jégkirálynő palotájaként” is emlegetik, az állomások megfagyott vízcseppekre emlékeztető formája miatt.
 
  • 1.szakasz. Hungerburgbahn sikló
    Középállomás: Alpenzoo, étterem, 750 mHegyállomás: Hungerburg, étterem, kilátó, 860 m
  • 2. szakasz: Seegrubenbahn kabinos felvonó
    hegyállomás: Seegrube, étterem, kilátó, 1905 m
  • 3. szakasz: Haferkarbahn kabinos felvonó Hegyállomás: Haferkar, étterem, kilátó, 2256 m
 
Alpenzoo
 
A Hungenburg felvonó középállomása alatt található Tirol legnagyobb, Európa legmagasabban fekvő (727 méter) állatkertje. 2000 állatot, 150 különböző állatfajt csodálhatnak meg az állatbarátok. Kalandjátszótér, „medve barlang” és mászófal várja a család legifjabb tagjait.
 
 
Diadalív

A diadalív a város déli kapujában található. A XVIII. században római mintára építette Mária Terézia fia, II. Leopold császár, és a spanyol Maria Ludovica eljegyzésének emlékére. A műemlék egyik oldalán található márvány domborművek az eljegyzés képeit mutatják be, míg az északi oldalán lévő képek Leopold édesapjának, I. Ferenc császárnak állít emléket, aki az esküvő idején halt meg Innsbruckban.

 

 

Hirdetés

Hirdetés

Cikkek Ausztriáról

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben