IDE el kell, hogy menj: a Teide Nemzeti Park

 
1/ Kötelező

A Tenerifén található park Spanyolország egyik legnagyobb múltú nemzeti parkja, mely 2007 óta az UNESCO Világörökség része és ahol a hatalmas alvó vulkán, a Teide magasodik.Ezen a különleges vulkáni területen az utolsó kitörést 1798-ban regisztrálták.
 
A Teide a maga 3.718 méteres magasságával Spanyolország legmagasabb pontja,
 
a Kanári-szigetek egyik - évszaktól függetlenül - leglátogatottabb területe. A vulkán élővilága, megdermedt lávafolyamai és változatos szikla-formációi között barangolva olyan érzésünk támad, mintha nem is a Föld nevű bolygón lennénk – annak ellenére, hogy ez a holdbéli táj valójában viszonylag könnyen elérhető. Talán ez lehet az oka, hogy a NASA is itt teszteli a leendő Mars-járóit.

teide 01

 Utazási Tipp  
    Utazások, last minute Tenerife

2/ Kihagyhatatlan
 
Sajnos semmilyen kifogást nem tudunk elfogadni, ha tenerifei látogatásod alkalmával kihagyod ezt a csodát, ugyanis változatos és fantasztikus túraútvonalakon, felvonóval vagy idegenvezetővel, szervezett buszos kirándulással is megközelítheted a hegyet - csak ki kell választanod az aktuális hangulatodnak és az időjárásnak megfelelő formát.
 
A kijelölt útvonalak között a kezdő, bizonytalan túrázók ugyanúgy találhatnak fenséges kilátásokkal és sehol máshol nem látható tájképekkel kecsegtető, kb. másfél órás lehetőségeket, mint a tapasztaltabb, kihívásokat és akár félnapos túrákat kereső természetjárók. Közben, minél magasabbra érsz, annál kevesebb növényt találsz majd, cserébe viszont feltárul a vulkanikus, kopárságában egyedülállóan lenyűgöző táj.
 
Készülj fel viszont arra, hogy bármilyen hőségben indultál is el, 3.000 méter fölött már jó eséllyel szükséged lesz néhány további ruhadarabra a pólódon kívül is.

teide 02

3/ Különleges
 
Tenerife egész évben ideális úticél, nem véletlenül hívják az örök tavasz szigetének. Azon kevés helyek egyike, ahol egy kellemes meleg napon a strandolás után a Teidét célba véve akár a hófödte hegycsúcsokban is gyönyörködhetsz. Elhelyezkedése miatt azonban a fentieken túl is akad itt bőven látnivaló, akár éjszaka is. A kivételesen tiszta levegőnek hála, mindenféle fényszennyezéstől távol
 
Európában innen tudod a legalaposabban feltérképezni szabad szemmel a csillagos eget,
 
de aki nem éri be ennyivel, az igénybe veheti az obszervatórium szolgáltatásait is. Akár előtte, akár utána nyugodtan kiülhetsz piknikezni a csillagos ég alá, és ha nem szeretnéd felcipelni a hegyre a piknik-kosaradat, erre specializálódott, gyakran vacsorát (helyi specialitásokat és borokat) is tartalmazó, vezetett túrákon is részt vehetsz.
teide 03

 Utazási Tipp  
    Utazások, last minute Tenerife

Ha pedig mindig is szívesen kipróbáltad volna a siklóernyőzést, itt igazán érdemes elkezdeni, hiszen a természeti adottságoknak köszönhetően a több, mint 40 induló-állomás bármelyikén lehetőség és hely kínálkozik a nekifutásra.
 
Az elrugaszkodást követően olyan panorámában lehet részed, mint sehol máshol a világon.
 
Ha mégsem most szeretnéd megismerni ennek a sportágnak minden apró titkát, akkor tandemugrásra is van lehetőséged, ahol nincs más dolgod, mint ebből a sajátos és egyedülálló nézőpontból gyönyörködni a látnivalókban.

teide 04

 

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben