Hová utazzunk adventkor? Tippek, ötletek, információk

 
A karácsony közeledtével sorra nyitnak az adventi vásárok, és fénydíszbe öltöznek a legszebb nagyvárosok. Decemberben milliók kelnek útra, hogy ajándékokat vásároljanak és átéljék az adventi vásárok mesés hangulatát. Felcsendülnek a meghitt karácsonyi dallamok és megcsapja orrunkat a sok kellemes karácsonyi illat is. Évente készülnek felmérések arról, hogy hol is találhatóak a legszebb adventi vásárok. Az Cartour felmérése szerint ezek a legszebb karácsonyi vásárok Európában:
advent 01

1. Zágráb - Horvátország
 
Zágráb egymás után harmadszor nyerte meg a Legszebb európai adventi vásár szavazást. A horvát fővárosban a Főtéren van a rendezvények központja, ahol egy hatalmas adventi koszorút is felállítanak. Zágrábban több helyszínen is zajlik a vásár. A sok szép ajándék mellett forralt bort és finom ételeket is lehet mindenfelé vásárolni. Az Európa téri vásár modernebb és ott van egy korcsolyapálya is, a Zrinjevaci parkban pedig meseszépen kivilágított fák, szökőkutak és élőzenés színpad várja a látogatókat.
 
 Utazási Tipp  
    Zágrábi utazások

2. Colmar - Franciaország
 
Az elzászi kisváros faszerkezetű házaival varázsolja el minden látogató szívét. November utolsó napjaiban kezdődik a karácsonyi vásár és óváros több pontján is találunk vásári helyszíneket. A gasztronómiájáról és híres elzászi borairól ismert Colmar adventkor sem okoz csalódást. Az ételek és italok mellett ízléses kézműves termékek közül lehet választani.
3. Bécs - Ausztria
 
A magyar utazók kedvenc ausztriai adventi helyszíne lett a harmadik a szavazáson. Bécsben húsz helyszínen rendezik meg az adventi vásárt, melyek közül a Városháza tér és a Schönbrunn kastély a leghangulatosabbak. A romantikus helyszínekből és a monarchia idejét idéző díszletektől sokan érzik úgy, hogy visszatértek a régi időkbe. A gasztronómiai élmények és a vásárlási lehetőségek sorát egy sor rendezvény és turisztikai attrakció is gazdagítja.
 
 Utazási Tipp  
    Bécsi adventi utazások

4. Pozsony – Szlovákia
 
Az ünnepi fényekben pompázó pozsonyi Főtér, a Ferencesek tere és a Hviezdoslav tér évek óta központjai a pozsonyi karácsonyi vásárnak. A régi magyar vonatkozású emlékekben is gazdag óváros utcáin sétálgatva mindenki részese lehet a magával ragadó jókedvű karácsonyi hangulatnak. Kerámia, fa és textil ajándékok közül lehet válogatni és megkóstolni a helyi gasztronómia remekeit.
 
 
5. Prága – Csehország
 
Csehország csodaszép fővárosa már novembertől ünnepi hangulatot áraszt. Prága szinte összes terén zajlik a karácsonyi vásár és szinte mindenhol árusokba és különféle standokba ütközik az ember. A szokásos karácsonyi ételek mellett a híres cseh sonka és sörkülönlegességeket is meg lehet kóstolni.
 
 Utazási Tipp  
    Prága busszal

6. Budapest – Magyarország
 
A világ egyik legszebbjének kikiáltott adventi vásár sok budapesti helyszínen zajlik. Ilyenkor közlekedik Budapesten a ragyogóan kivilágított fény villamos is a Duna pesti oldalán. A sok helyszínen zajló karácsonyi vásárok közül a legszebbek a Vörösmarty tér és a Szent István Bazilika előtti tér. Minden ünnepi díszkivilágítást kap, és különlegesség a Bazilika falára vetített 3D-s fényfestés is.

7. Nürnberg - Németország
 
Közel 400 éve rendeznek karácsonyi vásárt a második legnépesebb bajor városban. A hatalmas területű fényesen kivilágított vásáron 180 faházikó és gyönyörű karácsonyi dekoráció várja az utazókat. A vásár részvevőit az ajándékok mellett sült kolbász, gyümölcskenyér és forralt bor illata várja a téli hidegben.
 
 
 Utazási Tipp  
    Advent Nünbergben

8. Nagyvárad – Erdély
 
A Debrecentől mindössze 60 kilométerre lévő erdélyi Nagyváradon egész decemberben tart a karácsonyi vásár a szecessziós épületekkel övezett Szent László téren, amit ünnepi fények öltöztetnek díszbe. A kesztyűk, sálak, porcelán és fa ajándékok mellett erdélyi sülteket, fűszeres forralt bort és finom szilvapálinkát is fogyaszthatnak a látogatók. A felnőtt és gyermekprogramok mellett óriáskereket és fényjátékot is lehet látni.
 
 
9. Krakkó – Lengyelország
 
A régi helyi hagyományoknak megfelelve Krakkó óvárosában a Rynek Glowny téren rendezik meg az egyik legszebb és legnagyobb lengyel karácsonyi vásárt. A változatos programok sorában Mikulás felvonulás, művészeti előadások és zenei programok szerepelnek. A szokásos lengyel kézműves termékek mellett feltétlenül érdemes megkóstolni a forralt sört és a füstölt-grillezett sajtot is!
 
 
 Utazási Tipp  
    Advent Krakkóban

10. Maribor – Szlovénia
 
A központi Leon Štukelj téren és környékén állítják fel a karácsonyi standokat az ünnepi hangulatú és szépen kivilágított belvárosban. A karácsonyi és szilveszteri vásár mellett ételek és finom borok széles választékát lehet megkóstolni. A város különlegessége hogy az adventi vásárt akár egy sízéssel is össze lehet kapcsolni.
 

 

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben