Hová menjünk Dél-Koreában? Látnivalók, érdekességek!


A Budapesttől több, mint 9000 kilométerre található Koreai-félsziget egy Japán és Kína között található hatalmas földnyelv, ahol 1945 augusztusáig a nagy történelmi múltú egységes Korea létezett. Koreát viharos történelme során hol a kínaiak, hol pedig a japánok igyekeztek elfoglalni, vagy befolyásolni. Keletről a Japán-tenger, Nyugatról pedig a Sárga tenger határolja. A második világháborút követő véres háború lezárásaként ma a 38. szélességi fok mentén húzódik a határ a dinamikusan fejlődő Dél-Korea és a militáns politikát folytató elmaradott Észak-Korea között.
soul 012

A mai Dél-Korea egy ultramodern állam, melyet áthat a Buddhizmus szelleme, bár meglepő módon a kereszténység számít a vezető vallásnak az országban (27, 6%). Budapestről egy átszállással lehet a távoli Koreába elrepülni. A nettó menteidő kb. 16-17 órán át tart. Érdemes a jegyvásárlást időben lerendezni a magas árkülönbözet és a különböző kedvezmények miatt. Az időeltolódás Magyarországhoz képest + 7 óra.

Az átlagos árszínvonal Koreában némileg magasabb, mint Magyarországon, de a vidéket járva találunk olcsóbb szállásokat és étkezési lehetőségeket is. Az ország turizmusa kb. 30 éve dinamikusan fejlődik ami érthető is, hisz rengeteg a látnivaló és tökéletes Korea infrastruktúrája is. Említésre méltó még a „Koreai Hullám” mely a kulturális terjeszkedés segítségével fejleszti az ország gazdaságát és turizmusát. Zenét, filmeket, a divatot és más műfajokat felhasználnak hogy minden koreai dolgot népszerűbbé tegyenek a világban.
 Utazási Tipp  
    Fedezd fel Dél-Koreát

Szöul

Dél-Korea fővárosát közel 10 millióan lakják, de az agglomerációval együtt ez a szám eléri a 25 milliót is, mellyel Szöul a világ 2. legnagyobb városa. A legjobban a Szöul kilátó toronyból lehet áttekinteni Han folyó által kettévágott hatalmas várost, mely 1392 óta Korea fővárosa. A legrégebbi szöuli látnivaló az 1395-ben épült Északi-Palota, mely sokáig a királyok lakhelye volt. A város területén az ultramodern negyedek között rendezett parkok találhatók, de néhány helyen fennmaradtak a tradicionális régi épületek is. Szöulban jól lehet közlekedni a város 19 metróvonalán, melyek hossza közel 600 kilométeres. Érdemes még felkeresni a gazdagok városrészét a menő Gangnam negyedet, és a világhírű szórakoztató parkokat az Everlandet és a Lotte World-öt.
del korea 02
forrás: wikimedia.org

Demilitarizált övezet

Évente kb. egy millióan keresik fel Szöulból a két Korea közti békés elválasztó zónát, ahol az inváziós alagutak mellett megtekinthető az Oduszan kilátótorony és a híres Szabadság hídjuk is.


Yongin

Szöultól délre hozták létre a világszerte koreai filmgyártás központját, amit rengetegen látogatnak még Európából is. Itt készülnek a világszerte kedvelt koreai szappanoperák, melyekből sok igen népszerű Európában is.
Punkhanszan nemzeti park

Pukhanszan Nemzeti Park

A Föld leglátogatottabb nemzeti parkjai közt számon tartott Szöul közeli Punkhanszan Nemzeti Parkban tíz szép turista útvonal közül lehet választani, melyek közül a Dobonszang öt csúcsához vezető és a Pukhanszongi erődhöz vezetők a legnépszerűbbek.
 Utazási Tipp  
    Fedezd fel Dél-Koreát

Szuvon

Szuvon városát az UNESCO világörökségi védelme alatt álló Hvaszong erődje miatt érdemes felkeresni, ahol megismerhető a XVIII. századi koreai történelem.
Hwaseong Third North 04
forrás: wikimedia.org

Jeonju

Az ősi koreai építészet legjobban megőrzött központja a déli részen található Jeonju, ahol kb. 700 tradicionális épület őrizte meg az ősi Korea.


Damjang

A Koreai kertépítészet 2000 éves múltját szemlélteti gyönyörűen az ottani Konfuciusz szellemében megépített parkok és a közeli varázslatos bambuszerdő. Szintén érdekes látnivalók az organikus teaültetvények, melyek 1938-as telepítésük óta biztosítják az ország szükségletének 80%-át.
damyang 05

Seonam

A csodálatos Buddhista kolostor bepillantást enged a koreai Buddhizmus világába, melyet mi Zen Buddhizmusnak ismerünk.


Busan

Koreai Miaminak is szokták nevezni Busant, melynek partszakasza és klímája nagyban hasonlít a Floridai városéra. Busant sokan hasonlítják össze Szöullal is, de hangulata sokkal ázsiaibb és nyugodtabb is. Érdemes még felkeresni az 1376-ban épült tengerbe érő Buddhista templomot és a helyi halpiacot is.
busan 06

 

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben