Horsley Towers - olyan, mint ami elsőre beugrik, ha egy angliai kastélyra gondolunk

 
A Horsley Towers a Surrey grófságban található, egy 30 hektáros parkban. Az építésének dátumát 1820-ra teszik, és ugyanaz építette, mint aki a brit Parlamentet. Mostanság mint luxushotel működik, de a telken egy-két konferenciaterem is található – elsősorban üzleti tevékenység folytatásához. Híres lakókból sincs hiánya a kastélynak, mint például Ada Byron, aki Lord Byron neves költő lánya volt, és a 19. században élt a birtokon. (Ő nem mellesleg a világ első mechanikus számítógépének programjához is hozzájárult)

A boltíves bejáraton belül rögtön a recepció fogadja az idetévedő embert, ahol egy egyszerű faasztal mellett meleg fogadtatásban is részesül. Bemutatásra kerül az étkező, majd el lehet foglalni a szobákat. (Fontos az olyan időszak kiválasztása, amikor nincsenek rendezvények, mert például egy esküvő is kisebb tömeggel járhat) Az emeletre egy hosszú, kanyargós lépcső vezet fel, a falakon pedig ízlésesen a kastély korábbi lakóiról készült festmények vannak felakasztva. Felérve, a szobákhoz vezető úton pár méterenként üveglapok vannak a padlóba csempészve, amik segítségével az alsó szintet is látni lehet. A szobák berendezése rendkívül idilli: minden a legromantikusabb a baldachinos ággyal, a függönyökkel és az asztallal. A fürdőszoba talán a legelképesztőbb: hatalmas kád és színes üvegek.

Horsley Towers01
 
képek forrása: Pete Meyer - google maps

A parkot is érdemes megtekinteni. Midnenhol székek és asztalok sorakoznak, ahol el lehet tölteni a reggeli utáni csendes időszakot. Erre található még a konferencia- és a szabadidőközpont is. A szálloda előtt egy tó is található, ami még tovább fokozza a romantikus hangulatot.


 

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben