Hogyan nyaraljunk kutyával? Tippek, ötletek


Érdemes kutyabarát szállások után nézni, amit legtöbbször az adott hely is feltüntet a honlapján vagy a hirdetéseiben. Ha nem találjuk azonnal, akkor a pet-friendly kifejezésre érdemes szűrni, hogy megtaláljuk, hogy van-e erre lehetőség. A legegyszerűbb az, hogy olyan nyaralóházakat vagy apartmanokat bérelünk, ahol van kert és a kutya is jól érezheti magát. Persze ha erről a magánakcióról nem tud a hely tulajdonosa, az ugyanúgy problémákat okozhat. Mindenképpen egyeztessünk előre, mert vannak olyan helyek, amik kutyabarátak, de csak a kisebb ebeket látják szívesen. Kutyás strandok Horvátországban - Bibione a kutyák strandja - Olaszország legjobb kutyás strandjai

utazas kutyaval 01


Repülőgép

A fapados járatok többségén nincs lehetőség állatutaztatásra, és a drágább járatokon is szigorú szabályok alapján lehet csak utazni kedvenceinkkel. Kétféleképpen történhet az utaztatás, vagy a lábunk elé, egy kézipoggyász méretű hordozóba kell rakjuk az állatot, vagy pedig a poggyásztérbe, ahol egy maximum 125 x 69 x 80 cm-es hordozót lehet elhelyezni. A repülőgépen egy fajtájú állatból maximum kettő lehet egy embernél, e fölött az már önálló légi árunak számít.

 Utazási Tipp  
    Találja meg nálunk
kutyabarát utazását

A repülőn nagyon fontos, hogy minél kevesebbet stresszeljen a kutyus, ezért a hordozójába érdemes belerakni valamelyik játékát, rongyát, ami ismerős neki. Ez szinte mindig releváns tanács, ugyanis egy hosszabb autóút is megterhelheti annyira a kutyát, hogy szüksége lesz az otthoni jól megszokott ingerekre. Ha külföldön bérelünk autót, akkor ott szintén vannak olyan cégek, ahol az állatbarát üzletpolitika uralkodik, és nem számolnak fel plusz díjat a házi kedvencért.
utazas kutyaval 02
A kutyák ugyanolyan szervezetek, mint az emberek, ezért egy külföldi út során megváltozó táplálkozási vagy ivási szokások az ő szervezetükre is negatív hatással lehet. A nem megszokott táp, étel, víz náluk is okozhat megbetegedést, a tengervíz kiszáradást, a nap pedig kiütéseket. Mindenképpen vigyük magunkkal a kis kedvencünk tápját és ha tehetjük, akkor palackos vízből itassuk és egy-két természetes étrend kiegészítő is jól jöhet baj esetén. A huminsav megszüntetheti a hasmenést, a belőle készített krém pedig a kiütések ellen lehet hatásos. Az utazás előtt ajánlatos egy immunerősítő kúra belekezdése a kutyusnak. Ezen felül ne felejtsük el a kutya útlevelét, ugyanis az EU területén szigorúak a szabályok ebben a tekintetben is.

 

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben