Hogyan csomagoljunk? Hasznos tippek, tanácsok!  • 1. Mindig legyen nálad esőkabát! Kevés kellemetlenebb szituáció akadhat, mint a zuhogó esőben várakozni egy-egy gépre vagy tömegközlekedési eszközre. Az időjárás jelentéseket mindig fenntartásokkal kezeld, ugyanis elég nagy a hibafaktor a jelentésekben.
  • 2. Alapigazság az, hogy ugyanannyi helyre el lehet pakolni 3 napra és másfél hétre elegendő ruhát és eszközt, mosással együtt pedig ebből könnyedén lehet egy hónap is. Vannak alapdarabok, mint például a tisztálkodó szerek/gyógyszerek, de a ruhák könnyebben variálhatóak.

hogyan csomagoljunk 01

  • 3. Mindig legyen nálad legalább két cipő! Lehetőleg legyen mindkettő masszív, terepre is alkalmas, nem pedig vékony anyagból készült divatcipő. Utóbbiaknak is vannak előnyei, de csak bizonyos esetekben hordhatóak.
  • 4. Hiába nem kell az Európai Unió tagországaiba útlevelet vinni, hiszen elég egy érvényes személyi igazolvány, érdemes az útlevelet is magunkkal vinnünk mindenhova, ugyanis ha ellopják a magaddal hordott irataidat, akkor nagy szolgálatot tehet még a bőrönd mélyében megbújó útlevél.
  • 5. Bicska és olló. Két olyan eszköz, ami sokaknak nem tűnhet olyan hasznosnak, de a mindennapok során, főleg egy másik országban, étkezéseknél (vagy akár körömvágásnál) is nagyon nagy szolgálatot tehet ez a két aprócska vágóeszköz.

 Utazási Tipp  
    Utazások, last minute akciók

  • 6. Az összes fontos, utazással kapcsolatos infó legyen meg kézzel fogható formában is. Nincs rosszabb annál, mint az éjszaka közepén arra eszmélni, hogy behalt a mobilod akkor, amikor éppen a szállodával intézet levelezésből keresnéd ki a címet. Egy papírcetlire minden ilyen infót érdemes leírni.
  • 7. Minden fontos. Tényleg minden, hiszen a nagy sietségben, pakolás közben lehet nem érezzük át egy arclemosó, naptej, körömlakk, fésű hiányát, de a szállásunkon ezeknek hiánya okozhat kisebb-nagyobb problémákat.
  • 8. Az egészségünk megőrzése érdekében vigyünk magunkkal varrókészletet, fertőtlenítőt, ragtapaszt, széntablettát és természetesen fejfájás csillapítót. Ezek nélkül utazni sem lenne szabad.
  • 9. Egy kis érdekesség: bármennyire is telinek tűnik az a bőrönd, egy plusz dolog mindenképpen bele fog férni. Tényleg, tessék kipróbálni!

 

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben