Hétvégi buszjárat Donovalyba, nemcsak sízőknek


Ha nem szeretnénk 2018-ban is lemaradni a havas élményekről és csak kevés szabadságunk van, jó lehetőséget biztosít számunkra a Budapesttől csak 200 kilométeres távolságra lévő Donovaly ( Dóval ) felkeresése. Autóval mindössze kb.2,5 órás az út és akár Besztercebánya gyönyörű belvárosát is megnézhetjük jövet-menet.

donovaly park snow


Hétvégén viszont praktikus választásnak tűnik a Donovalyba közlekedő egynapos síbuszjárat választása, mert így nem kell bajlódni az autóval, és az olcsóbban megvásárolható napi bérlet mellett (28 helyett 22 Euro!) nyugodt lélekkel ihatunk meg egy akár korsó sört is valamelyik finom helyi fogáshoz. Sokan vannak olyanok is akik nem a téli sportokért utaznak el Donovalyba, hanem fotózni, vagy sétálni szeretnének egy jót az Alacsony-Tátrában.

 Utazási Tipp  
    Utazások Szlovákiába

A Donovaly síközpont egy hegyekkel körülzárt kiszélesedő völgyben fekszik. A hófödte hegycsúcsok közé zárt síparadicsom kiváló lehetőséget nyújt mind a kezdők, mind a jobb tudású sízőknek snowboardosoknak. A 11 kilométernyi sípályát 16 sífelvonó szolgálja ki. Köszönhetően az idei évben leesett nagy mennyiségű hótömegnek, a helyi lifttársaság úgy tervezi, hogy egészen Húsvét hétfőig (április 2.) működteti a lifteket, így Donovaly a szokásosnál is hosszabb szezonnal várja magyar sízőket.

 

Tags:

Hirdetés

Cikkek Szlovákiáról

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben