Hello Kanári-szigetek, jövök! Útmutató első utazóknak!

 
Akár kalandot, akár nyugalmat, akár kényelmet keresel, a Kanári-szigeteken garantáltan megtalálod. Gyere, ismerjük meg közösen az Atlanti-óceánban elterülő szigetcsoportot!
 
Tenerife
 
Tenerifére látogatva az ember azonnal megérzi a szabadság illatát, hiszen itt bátran azt csinálhatod, amit csak akarsz. A remek éghajlat, a gyönyörű környezet mind-mind a te és persze a családod szórakozását szolgálja. Ha például minden vágyad, hogy természetes közegükben láthasd a bálnákat, akkor Tenerife délnyugati csücskében ezt megteheted: ugyanis a parthoz nagyon közel, akár 26 különböző cetfélével is találkozhatsz. Tenerifén átadhatod magad a természet szépségének, lehetőséged van lazítani a strandon, de ha a túrázás szerelmese vagy, akkor bátran megmászhatod a Teide csúcsát is.

hello kanari szoveg kozt01

 Utazási Tipp  
    Utazások, Akciók Kanári-szigetek

Gran Canaria
 
Gran Canariát gyakran miniatűr kontinensként is emlegetik, ugyanis minden megtalálható itt, ami a kontinensen, annyi különbséggel, hogy itt bizony egyedibb és lélegzetelállítóbb a környezet. Gran Canarián lehetőséged van a strandok tucatjai közül válogatni, ugyanis a nagyjából 236 km hosszú partvonalból, mintegy 60 kilométernyi homokos strandot találsz, ahol a nap sugaraiban sütkérezve élvezheted az egészéves nyarat. Itt minden áldott nap új élményekben lehet részed, hiszen akár bálnalesre is indulhatsz vagy sétálhatsz a fenyőerdőkben, de a vidámparkok izgalmai is nyitva állnak előtted.

hello kanari szoveg kozt02

Furerteventura
 
Fuerteventura egyértelműen a Kanári-szigetek strandjainak paradicsoma, ahol mintegy 150 kilométer hosszan találsz strandokat. Érkezésedkor az érintetlen, smaragd színben pompázó víz és a fehér homokos part lesz az első, amit meglátsz és aminek köszönhetően szinte biztos, hogy azonnal szerelembe esel a szigettel. A strandok paradicsomi hangulata és a vulkanikus tájak együtt teszik Fuerteventura szigetét azzá, ami. Tökéletes lehetőség a kikapcsolódásra, hiszen pár itt töltött nap és úgy érzed majd, hogy teljesen újjászülettél.

hello kanari szoveg kozt03

Lanzarote
 
Ha Lanzarotera látogatsz, akkor könnyen hiheted azt, hogy egy egészen más világba csöppentél, ugyanis itt a feketés-vöröses vulkanikus talajú szigeten béke, csend és végtelen nyugalom honol. Itt végre lehetőséged lehet kiszakadni a hétköznapok taposómalmából, hiszen a sziget csendje akarva akaratlanul is arra ösztökél majd, hogy engedd el a munkát, a kötelességeket és csak a hosszú, napsütéssel teli napokra koncentrálj. Itt feltöltődhetsz, új energiákra tehetsz szert, sőt akár az érintetlen strandokat is meglátogathatod, ahol lassíthatsz és csak élvezheted a sziget teljes nyugalmát.

hello kanari szoveg kozt04

 Utazási Tipp  
    Utazások, Akciók Kanári-szigetek

La Gomera
 
La Gomerán szinte még a partra sem szállsz, de már érzed, hogy ez a hely maga a csoda. Idelátogatva mindenképpen merülj el a sziget nyújtotta látványosságokban, fedezd fel kis zegzugait, mert érdemes. Séta közben tengerbe omló szakadékokat, zöldellő pálmaligeteket és fekete homokkal borított strandokat találsz, de a nagyobb esőzések után akár a kristálytiszta vízesésekben is felfrissülhetsz. La Gomera egyértelműen az egyik legcsodálatosabb eleme a bioszféra-rezervátumnak, hiszen a sziget olyan fajoknak is otthont ad, melyek a világ többi szegletéből már réges-régen eltűntek.

hello kanari szoveg kozt05

El Hierro
 
Bár a hét sziget közül El Hierro a legkisebb, mégis rendkívül népszerűvé teszi, hogy a Gorona del Viento szélerőmű átadása óta minden feltétel adott ahhoz, hogy a megújuló energiaforrások felhasználásával teljesen önállátóvá váljon. Emellett persze vulkanikus tájaival, zöld növényzetével és természetes medencéivel is leveszi a lábukról az idelátogatókat. A sziget déli részén igazi búvárparadicsomot találsz, de máshol is számtalan lehetőség közül tudsz választani, ami a kikapcsolódásodat és lazításodat szolgálja. El Hierro szigeten minden egyes lélegzet, minden mozdulat és lépés valódi öröm, igazi, életre szóló élmény!

hello kanari szoveg kozt07

La Palma
 
La Palmát joggal tartja a köznyelv a Kanári-szigetek egyik legszebb szigetének, ugyanis csodálatos tájai, vulkánjai, sűrű erdei és kényelmes strandjai igazi turista látványosságnak számítanak. Ami pedig még inkább kiemelkedővé teszi a szigetcsoporton belül, az a csodálatosan tiszta égbolt, ami remek lehetőséget nyújt az amatőr csillagászoknak. Esőzés után kis vízesésekkel szegélyezett utakon romantikus sétákat is tehetsz.

 
hello kanari szoveg kozt06

 

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben