Heiligenblut – mesebeli város a Grossglockner lábánál

 
A falu nevét (Heiligenblut – szent vér) a Szent Vince templomában őrzött, kis fiolában található kincsről kapta, mely nem más, mint Jézus vérének néhány cseppje. A város és környéke kitűnő kikapcsolódást nyújt kicsiknek és nagyoknak, télen és nyáron egyaránt.
heiligenblut szoveg kozott 01

Ha szeretnénk néhány napot Heiligenblutban eltölteni és a környék természeti és kulturális szépségeit felfedezni, akkor kitűnő választás a város központjában található Hunguest Hotel Heiligenblut szálloda, mely különböző csomagokat kínál síelőknek, családosoknak, természetkedvelőknek, az aktív kikapcsolódás kedvelő vendégeik számára:
 Utazási Tipp  
    Heiligenblut utazás, szállások

Az alábbiakban szeretnénk bemutatni Heiligenblut legszebb és leglátogatottabb kirándulóhelyeit, tippeket adva a felejthetetlen kikapcsolódáshoz. Ha már tippeknél tartunk, érdemes a tartomány kártyáját, a Karintia kártyát megvásárolnunk, mellyel több, mint 100 kirándulóhelyet látogathatunk meg annyiszor, ahányszor csak szeretnénk.
Árak: Felnőttek: 39 €/hét (04.08. – 06.09. / 09.09. – 10.26.) 44 €/hét (06.10 -09.08.) Gyermekek (7–9 éves korig): 23/19 €/hét. 6 éves kor alatt ingyenes!
További információ: www.kaerntencard.at
heiligenblut szoveg kozott 02

Grossglockner és Hochalpenstrasse
 
A közel 50km hosszú lenyűgöző alpesi hágóút, amely összeköti Ausztria 2 tartományát, Salzburg és Karintia tartományt. Igazi alpesi, fenséges vidéken keresztül vezet a pontosan 36 hajtűkanyarral sűrűn tarkított útvonal. Az autók és motorok szerelmeseinek igazi álomutazás, az út nagyobb részében 2000 méter felett autókázhatunk, az igazán felkészültek akár a biciklit is választhatják. Az út elég széles és biztonságos, az aszfalt jó minőségű, az emelkedők áltagosan 10% körüliek. Mindenképpen ellenőrizzük a fékek állapotát, mielőtt útnak indulunk.
 
Páratlan alpesi hegyi panoráma a háromezres hegyek jeges világában. Kilátók, természeti tanösvények, információs táblák és látogatóközpontok segítenek megismerni a Hohe Tauern Nemzeti Park egyedi növény- és állatvilágát.
 
Az út a Hochtor-nál éri el csúcspontját (a szó szoros értelmében), 2504 méter magasan.
 
Innen, ha az időjárás is úgy akarja, a szemünk elé tárul több mint harminc, 3000 métert meghaladó hegycsúcs látképe.

 Utazási Tipp  
    Heiligenblut utazás, szállások

Jungfernsprung vízesés
 
Az út karintiai végállomásánál, Heiligenblut városkánál tovább haladva jutunk el a turisták által kedvelt vízzuhataghoz, a Jungfernsprung-hoz.
 
 
Szent Vince zarándoktemplom
 
Ha Heiligenblut, akkor mindenkinek a hegyekkel körülvett, kis magaslaton épült festői szépségű templom jut elsőként az eszébe, mely Karintia legjelentősebb egyházi műemléke. A késő gótikus plébániatemplom fontos zarándokhely.
 
Egy fiolányi szent vért és három csodatevő kalászt őriznek.
 
A templom különlegessége a több mint 10 méter magas, Ausztria legnagyobb, festett szárnyas oltára.
heiligenblut szoveg kozott 03

Alpe-Adria Trail túraútvonal

Heiligenblutból, a Kaiser Franz Josef magaslati ponttól induló közel 700 km hosszú túraútvonal a Hohen Tauern Nemzeti Park gyönyörű természetvédelmi területén, gleccsereken (Pasterze, Mölltal) át, a napfényes Karintia tartományon keresztül, Szlovénián áthaladva jutunk el az Adria partján található olasz kis halászfaluba, Muggiába.
 
 
Gössnitz-vízesés

A Hunguest Hotel Heiligenblut-től indulva autóval 10 perc, gyalogosan egy óra alatt érhető el a Gössnitz-vízesés (Gößnitzfall). A Hohen Tauern Nemzeti Park egyik legnagyobb vízesése, mely több mint 70 méterről zúdul le a zöldellő völgybe.
 

 

Tags:

Hirdetés

Hirdetés

Cikkek Ausztriáról

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben