Harry Potter étterem Budapesten? Igen, itt a The Magic!

 
Nincs is jobb érzés annál, amikor valami rajongójaként egy olyan helyet ismerhetsz meg, amit a hozzád hasonló érdeklődésű emberek alkottak meg. A The Magic minden négyzetcentije ki van dolgozva, bár ez annak fényében nem is meglepő, hogy a munka jelentős részében a belső építészek és a szobrászok sziporkáztak. Az étterem belső terében lévő összes címer, szobor, vízköpő, stb… saját gyártású. Egy-két ikonikus sorozatbeli tárgy is reprodukálva lett, mint például Harry Nimbus 2000-e vagy Tom Denem lélektelenített naplója.
magic header1
képek forrása: themagic.hu


A hely rendkívül ötletes, amire talán az „Alohomora” jelzésű lépcső a legjobb példa, ami felvezeti a látogatót a Sötét Mágia Terembe, ahol a falakra dementorokat festettek és az asztalok felett baziliszkusz mellszobrok őrködnek. Az emeletet önmagában is érdemes megnézni, mivel a Nagyterem lebegő gyertyái egészen más megvilágítást és értelmet kapnak ebben a formában.
magic header2

A hely 2019 októbere óta várja az éhes rajongókat, az Oktogon közelében található Hajós utcában. Árak szempontjából nem a legolcsóbb, de a gyerekkor felidézése és a belsőtér kidolgozottsága miatt ezt meg lehet bocsátani a The Magicnek. Az ételek rendkívül ízlésesen vannak tálalva, ráadásul a neveik is kreatívak. (ez alatt azt értem, hogy a legtöbb a HP univerzum után lett elnevezve, pl.: Szerencse Szérum, Szerelem Főzet, stb…)

 

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben