Hajókirándulások Velencéből - az 5 legnépszerűbb

 
Velence a legnépszerűbb utazási célpontok közé tartozik ahová évről-évre rengeteg magyar utazó is ellátogat. Velence óvárosában is rengeteg a látnivaló, sokan azonban úgy döntenek, hogy befizetnek egy hajókirándulásra is, így teszik még tartalmasabbá a látogatásukat a lagúnák városában. A velencei lagúna szigeteire tett kirándulások akár 4 - 8 órát is igénybe vehetnek, kiindulási pontjaik pedig Punta Sabbioni, Tronchetto vagy a Szent Márk tér lehetnek. San Marcóból. Írásunkban bemutatjuk a hajókirándulások legkedveltebb állomásait.10 érdekesség Velencéről
 Utazási Tipp  
   

Burano
 
Ez minden bizonnyal a legfestőibb állomás a lagúna szigetei közül. Élénk színű házaknak köszönhetően nagyon szeretik az utazók. Szép fotókat lehet készíteni róla. Burano külső részein még ma is a halászok javítják halászhálóikat, és a nők hímzik a híres csipketerítőket. Egy vezető pedig elmeséli az orsós csipke gyártásának csínját-bínját. Burano kisebb mértékben utánozza a velencei házak stílusát. Érdekes még a S. Martino templom a ferde harangtornyával és a 17. és 18. századból származó festményeivel melyek közül Tiepolo keresztre feszítése a leghíresebb.
Torcello
 
Ez a legjelentősebb a felső lagúna szigetei közül. Amikor az ötödik században a hunok Attila vezetésével feldúlták Altinot, lakói erre a helyre menekültek; majd a veszély elmúltával visszatértek a városukba. I.sz. 638-ban Altino püspöke áthelyezte székhelyét Torcelloba és megkezdődött a székesegyház építése, mely végül csak 1.008-ban készült el. Érdekes látnivaló még a 7. századi keresztelőkápolna maradványai, a harangtorony és a 11. századi S. Fosca templom épülete.
torcello

Murano

Ez a velencei lagúna legnagyobb szigete. Az Altino menekültjei alapították Oderzo lakosságát a Lombard invázió idején. A sziget hírneve azonban a híres üvegművészethez kötődik. Murano szigetén szinte kötelező program megállni egy üveges műhelynél, ahol az üveggyártó mester bemutatja mind a fújt, mind a modellezett üveg készítését (mindig el is magyarázza a folyamatokat). Muranoba látogatva senki se hagyja ki az üvegmúzeumot, és a SS Maria e Donato templomot, amely a velencei-bizánci művészet remekműve.
murano 022

Francesco del Deserto:

Az Assisi Szent Ferenc megálló is fontos állomás ahol a Ferences rend alapítójának emlékére templomot építettek a ferencesek szerzetesei. Közülük sokan éltek ott, akik építettek egy kolostort is, melyből később laktanya lett a napóleoni megszállás idején. Napóleon vereségével a sziget visszatért a ferencesekhez.

S. Giorgio:

Az ősi „Isola Dei cipressi” elnevezésű helyet sokáig szőlőültetvényekként és só raktárnak használták, és a Signoria tulajdonában volt. Az első templomot 970-ben építették, és húsz évvel később Morosini épített egy kolostort bencések számára. Minden látogatója megcsodálhatja a Palladio Baldassare Longhena alkotásait és Tintoretto festményeit. A fent leírt látnivalókon túl még több helyen is megállnak a velencei kirándulóhajók. Akinek belefér a költségvetésébe, némi alku után saját hajót is bérelhet és akkor még nem is szóltunk a romantikus velencei gondolázásról.
 

 

Hirdetés

Hirdetés

Cikkek Olaszországról

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben