Hajdúszoboszló Kelet-Magyarország fürdőparadicsoma


Hajdúszoboszló Magyarország egyik legnépszerűbb termálvizes fürdőhelye, melynek nevét már a XI. században is említették egy I. Géza adományozó levelében. A kis települést az 1600-as években telepítették be hajdúkkal, majd élte az alföldi települések nyugodt életét. A fürdőváros sikertörténete mindössze alig 100 éve kezdődött el, amikor Pávai-Vajna Ferenc olajkutató fúrásának eredményeképpen 73 fokos gyógyító erejű termálvíz tört elő a 1091 méteres kútból. A helyiek hamar rájöttek, hogy a kénes-jódos forrás vize mennyire jó a derék és mozgásszervi bajok kezelésére, így hamar híre ment és egyre többen kezdték felkeresni a gyógyhelyet. A fürdővizet 1934-ben minősítették gyógyvízzé, hamarosan felépült az első strand is, ahol már 1937-ben beüzemelték Magyarország első hullám medencéjét, majd az 1940-es évektől megnyíltak első szálláshelyek is.
hajduszoboszlo 01
képek forrása: wikimedia.org


Hajdúszoboszló legfőbb attrakciója a 30 hektáros parkosított területen kiépült mediterrán hangulatú fürdőkomplexum. A Hungarospa Európa legnagyobb termálvizes fürdője, ami az Aquaparkból, a strandfürdőből és a tíz éve nyílt Aqua-Palace élményfürdőből áll. Folyamatos és jól átgondolt fejlesztésének eredményeként egyidejűleg kínál világszínvonalú gyógyászati, szórakoztató és wellness lehetőségeket az oda ellátogató fürdővendégeknek. Az üdülővendégek teljes körű kikapcsolódásáról a közeli Mátyás király sétányon lévő kényelmes szálláshelyek gondoskodnak, továbbá fesztiválok és különféle rendezvények teszik kellemessé a tartózkodásukat.


TIPP: Hajdúszoboszlón létesült Európa leghosszabb drótköteles canopy pályája az Xpark, ahol 2 kilométer hosszan lehet lecsúszni Európa leghosszabb mesterséges drótkötélpályáján, mialatt megcsodálható az egyedülálló alföldi panoráma.


Hajdúszoboszló egész évben kellemes élményekkel várja a gyógy- és üdülővendégeket, valamint a kis- és nagy-gyermekes családokat. A hajdúszoboszlói utazási élményt többféle kirándulással tehet még teljesebbé tenni, melyek közül a hortobágyi és a debreceni látogatások a legnépszerűbbek. Vendégéjszakák szempontjából Hajdúszoboszló Budapest és Hévíz után Magyarország harmadik legnépszerűbb üdülőhelye. Évente közel másfél millióan keresik fel hosszabb-rövidebb időre. A legtöbb vendég belföldi, de nagyon sok a lengyelországi, romániai és szlovák fürdővendég is.
hajduszoboszlo 02
forrás: wikimedia.org

 

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben