Ha síelés, akkor miért pont Szlovénia? 7 tipp, hogy a döntése még egyszerűbb legyen

 
1. Mennyiség helyett minőség

Az ide látogatók nem fognak több száz kilométeres pályarendszereket találni, ellenben minden síterepnek saját hangulata van, érdemes felfedezni őket, mindegyik különleges élményt nyújt!

sieles szlovenia szoveg kozott
 Utazási Tipp  
    Szállás Szlovéniában

2. Magyar nyelvű oktatás

Ha még csak most ismerkednénk meg ezzel a méltán népszerű téli sporttal, Szlovénia a lehető legjobb választás! Keressük Roglát, Cerknot, Vogelt vagy Krvavecet, ahol minden szezonban találhatunk magyar nyelvű oktatókat!
 
 
3. Családosoknak ideális

Ha kisgyermekekkel utaznánk, Maribor lankás leejtői és színes gyermekprogramjai biztosan nem fognak csalódást okozni. Az itteni pályaszállások kifejezetten családbarátok, ezért nagyobb, 4 fős szobákkal, gyermeksarokkal és is rendelkeznek, és akár animációt is igénybe vehetünk.
 
4. Wellness a felhők felett

Szlovénia - akárcsak Magyarország - a víz országa. Igaz ez a magasabban fekvő területekre is: Több síterepen, vagy síterep mellett találunk nagyszerű minőségű wellness központokat, ahol termálvízben lubickolva pihenhetjük ki az egész napos síelés fáradalmait.
 
Tipp: Ha úgynevezett „sícsomagot” foglalunk a szállás, az ellátás és a síbérlet mellett általában a wellness használat is benne van az árban, így sokat spórolhatunk!
 
5. Csúcs, gasztronómia

A szlovén síterepeken meglepő ételkínálattal fogunk találkozni. Az osztrákoktól átvett klasszikus „hüttekaják” mellett megtaláljuk itt az olasz tésztákat és a helyi különlegességeket is, úgy, mint az itteni jellegzetes felvágottakból és sajtokból álló tál, a zöldség és gomba krémlevesek vagy a kolbász hajdinakásával és savanyú káposztával. Az étkezést meglepően magas minőségű sörökkel, borokkal koronázhatjuk meg.
sieles szlovenia szoveg kozott01
 Utazási Tipp  
    Szállás Szlovéniában

6. A profi síelőknek sem kell aggódniuk

Szlovénia legmagasabban fekvő síterepének, Kaninnak újranyitásával, valamint a szomszédos olasz síterep Sella Nevea összekötésével a profi síelők is megtalálhatják a nekik megfelelő piros pályákat. A helyi mikroklímának köszönhetően a terep általában egészen áprilisig síelhető!
 
 
7. Sí szafari

Mivel Szlovéniában nincsenek távolságok, érdemes egy síút alkalmával több síterepet is meglátogatni. Tökéletes kiindulópont lehet Bled, ahol a festői tó partján található szállodák olyan sícsomagokat kínálnak, melyekben a bérlet mind a négy közeli síterepre érvényes, némelyikre ingyenes buszjáratokat is indítanak!
 

 

Hirdetés

Cikkek Szlovéniáról

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben