Grebenzen – Sankt Lambrecht: egy titkos tipp a síelés szerelmeseinek

 
Maga a pályarendszer a történelmi kisváros, Sankt Lambrecht mellett található, változatos vonalvezetésű pályái 1000-1900 méter magasságon kínálnak sportolási lehetőséget. Az ide látogatókat jelenleg 1 ülő- és 6 csákányos felvonó várja, a mintegy 12 km kiépített pályarendszer mellett 13 km freeride pálya is rendelkezésre áll.

 Utazási Tipp  
    Szállás Grebenzen

Kezdő és újrakezdő síelők 3 km kékpályán csiszolhatják tudásukat, míg a középhaladó síelőket 9 km piros pálya várja.
 
A síterep üzemeltetői gondoltak a legkisebbekre is, őket varázsszőnyeg, sí-körhinta és egy kis köteles felvonó várja, ahol játékos keretek között sajátíthatják el a síelés alapjait.
 

grebenzen 600

A professzionális pályaüzemeltetésnek hála a sípályák egész szezonban használhatóak, teljesen kiépített hóágyú-rendszer és géppark garantálja a zavartalan üzemelést. A helyi síiskola képzett oktatói kezdő és haladó síelőknek egyaránt biztosítanak tanulási és továbbtanulási lehetőséget, legyen szó akár síelésről, akár snowboardozásról.
 
A pálya lábánál található síkölcsönző és szerviz minden igényt kielégítő kínálattal és felkészültséggel várja az ide látogatókat.

És miért pont a Grebenzen a titkos tipp a téli sportok szerelmeseink?
 
A legegyszerűbb válasz erre a kérdésre az, hogy
 
még főszezonban sincs tömeg a pályákon.
 
  Az ide látogatók idegőrlő sorbanállás nélkül tudják élvezni a síterep adta lehetőségeket, és bár lehet, hogy a parkolóban álló autókat és buszokat megpillantva elbizonytalanodunk, a pályákon ebből semmit nem érezhetünk. Grebenzen azonban nem csak a kikapcsolódni vágyóknak jelent ideális síterepet. Számos osztrák tartományi verseny, nemzetközi FIS versenyek és újabban a magyar bajnoki futamok és emlékversenyek helyszínéül is szolgál a Grebenzen. Legyen szó országos szintű versenyről, vagy csak egy vállalati sítábort lezáró versenyről, a helyi sportszövetség évtizedes versenyszervezői tapasztalata és az ideális pályakörülmények garantálják a versenyek zavartalan lebonyolítását.
 
A felhőtlen kikapcsolódás elengedhetetlen kellékei, a hütték is megtalálhatóak természetesen a Grebenzenen.
 
A síliftektől alig pár lépésre több étterem, valamint a Gästehaus Grebenzenblick szolgálja az ide látogatók kényelmét. A Gästehaus Grebenzenblick közvetlen pályaszállás, magyar üzemeltetéssel és magyar személyzettel, jelenleg 20 teljesen felszerelt apartmannal, valamint a következő szezontól plusz 11 különálló faházzal várja a kedves vendégeket.


Maga Sankt Lambrecht alig 10 perc sétára található a sípályáktól, így ideális kikapcsolódást jelenthet egy kimerítő nap után egy rövid sétát tenni a történelmi városkában.
 
A város ékessége az 1000 éve alapított bencés apátság tanulókertje és templomai, kápolnái kellemes kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak.
 
Találhatunk még a környék faiparát bemutató famúzeumot, vagy kisebb galériákat is. Bevásárlási lehetőség adott a faluban is, a mindössze 16 km-re fekvő Murau pedig számtalan vásárlási és kikapcsolódási lehetőset kínál az ide látogatóknak. A Grebenzen azonban nem csak télen nyújt élményteli időtöltést. A síterep a Zirbitzkogel-Grebenzen természetvédelmi területen található, így többféle gyalogtúra útvonal közül választhatnak az ide látogatók.
 
Sankt Lambrecht vonzáskörzetében találhatunk golfpályát, számos lovardát, horgászási lehetőséget.

 Utazási Tipp  
    Szállás Grebenzen

A Gästehaus Grebenzenblick nyártól új attrakcióval, mégpedig szervezett Segway-túrákkal várja kedves vendégeit, melyek keretében megismerkedhetnek a helyi gasztronómiával, vagy felvonó használata nélkül feljuthatnak a hegycsúcsra.
 
Összegzésképpen elmondhatjuk, hogy Grebenzen – Sankt Lambrecht egyaránt ideális választás családoknak, baráti társaságoknak, de akár egyesületeknek és céges rendezvények helyszínének is, a pályák a kezdő szinttől egészen a profi versenyzők igényeiig mindent kielégítenek, Lachtal vagy épp Kreischberg közelsége végképp vonzó célponttá teheti. 

 

Hirdetés

Hirdetés

Cikkek Ausztriáról

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben