Graztól nem messze - a Thal-i Arnold Schwarzenegger múzeum

 
Arnold Schwarzenegger hiába lett Kalifornia kormányzója, kevesen ismerik a történetének a kezdetét, persze azon kívül, hogy Ausztriából származik. Egy szerény, 2000 lakossal rendelkező csöndes kisvárosban, Thalban látott napvilágot. Szülőházában ma már egy róla szoló múzeum található.

 Utazási Tipp  
   

Az épület előtt ott áll az ikon szobra, hogy már belépés előtt is tudatosuljon bennünk, hogy amit itt látunk, az egy csodálatos életpálya összefoglalója, ami a nagy kerek egésznek csak egy kis részét teszi ki. A földszinten két dolgot lehet közelebbről megismerni: az egyik a hajdani kormányzói iroda, a másik pedig a színész gyerekkori szobájának a pontos mása. Az udvaron hatalmas, újrahasznosított anyagokból készült szobrokat lehet megcsodálni, amik annak ellenére is érdekesek, hogy önmagukban nem tesznek túl sokat hozzá a kiállításhoz. A földszinthez tartozik még az ajándékbolt is, ami persze minden hasonló helyről elengedhetetlen állomásnak számít. Ha szükség van a Schwarzis merchre, akkor itt kell beszerezni. Persze arra is lehetőség lesz, hogy eredeti, Arnold által használt súlyzókat is megismerjünk, és hogy a testépítői pályafutásába is jobban belelássunk.

arnold muzeum2
 képek forrása: arnieslife.com

Összegzés: a múzeum tökéletes hely…kb mindenkinek. Ha valaki kedveli az úriember munkáját, akkor egyenesen kötelező. Ha valaki érdeklődik a retró iránt, annak is.  Még a politikát előnyben részesítők is megtalálják a helyüket, ha jobban belemélyednének Arnold Schwarzenegger politikai szerepébe, akkor azt a kormányzóságán keresztül is meg lehet ismerni. A lehetőségek határtalanok, ráadásul mindez itt van egy köpésnyire Magyarországtól. Kell ennél több?
 

 

Tags: ,

Hirdetés

Hirdetés

Cikkek Ausztriáról

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben