Gran Canaria 3 legjobb múzeuma

 
Először is szeretnénk megnyugtatni: Gran Canarián nem sok esélyed van esőt látni! Persze, ha az ember nyaralni készül, általában a strandolás, kirándulás és sportolás lehetőségeit méri fel először. Ha a Kanári-szigetek névadójára, Gran Canariára tévedsz, érdemes felfedezned a sziget gazdag és változatos történelmét és kultúráját.
 
Gran Canaria és a Kanári-szigetek mindegyike a 15. század óta biztos megálló volt az Európa és Amerika közötti utak során.
 
Éppen ezért sok, különböző kulturális hatás érte az itt lakókat és a településeket is.
legjobb muzeum canaria

 Utazási Tipp  
    Utazások, last minute Gran Canaria

Gran Canarián biztosan van néhány olyan múzeum, amit mindenképpen ajánlunk neked, például ezek:
 
1) Etnográfiai Múzeum
 
Azt hiszed, az etnográfia unalmas? Nos, itt éppenséggel akár ehető is lehet! Az egyik legtradicionálisabb helyi étel, a gofio (kukoricaőrleményből és -lisztből készült, vízben/tejben főzött főétel vagy köret) eredetét, elkészítését és fogyasztási módjait mutatja be a múzeum.  A gofio egy rendkívül sokoldalú étel, amelyet levesekhez, pörköltekhez, desszertekhez, fagylaltokhoz, mártásokhoz használnak fel.
 
A gofio gazdag vitaminokban, fehérjékben, rostokban és ásványi anyagokban.

Persze ha már ott vagyunk, a múzeum többi kincsére is érdemes vetnünk egy pillantást: bútorok, jelmezek és kézműves termékek hozzák közelebb a helyi kultúrát, ha pedig ezekkel kapcsolatban kérdésünk támadna, egy turisztikai információs irodát is találunk a helyszínen.
 
gran canaria 3 legjobb muzeuma gofio
Képen: Gofioból készült mandulás édesség
Forrás: www.gomeratoday.com
2) Kanári Múzeum
 
Ha ide indulunk, ne felejtsük el, hol vagyunk, és ne számítsunk színes, apró és zajos kanárimadár-rajokra. 1879-re a Kanári-szigetek már meghatározó gyűjteménnyel rendelkezett régészeti, néprajzi és művészeti alkotásokból, ezek bemutatása és megőrzése céljából hozták létre a múzeumot. A szigetek egyik legkülönlegesebb múzeumaként
 
1944 óta a Spanyol Nemzeti Kutatási Tanács részét képezi,
 
hiszen az itt összegyűjtött - és azóta is töretlenül gazdagított gyűjtemény - tárgyai folyamatosan szolgálnak további tanulmányok, kutatások alapjául is. A sziget egyik legrégebbi turisztikai látványosságát biztosító kiállítás megtekintése során óhatatlanul a helyi kultúra és a múlt hatása alá kerülünk majd, de ahogy haladunk előre az időben, egy fantasztikus fotógyűjteményben és a speciális könyvtár négy szekciójának válogatott darabjaiban is elmerülhetünk.
 
gran canaria 3 legjobb muzeuma kanari

3) Elder Tudományos és Technológiai Múzeum
 
Ne ijedjünk meg a múzeum nevétől, a tudomány és technológia, amit ezeken a falakon belül találunk, köszönőviszonyban sincs az unalmas, száraz technikai specifikációkkal és iskolai magolással.
 
Találunk viszont helyette 3D-mozit, a szigetek legnagyobb vásznával, planetáriumot, workshopokat és különböző programokat.
 
A 4.000 m2-es kiállítótér a tudományok széles skáláját vonultatja fel a matematikától a fizikán és biológián át a művészetekig. A múzeum elsődleges célja, hogy hídként szolgáljon az emberek és a tudományok között, többek közt azzal, hogy utóbbit érinthetővé, élvezhetővé, megtapasztalhatóvá és kipróbálhatóvá teszi - és az évi 140.000 látogatóból kiindulva valószínűleg sikeresen teljesíti ezt a célt. Ráadásul, mióta 1999-ben megnyitott, soha, az év egyetlen napjára sem zárt be.
 
gran canaria 3 legjobb muzeuma elder

 Utazási Tipp  
    Utazások, last minute Gran Canaria

 

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben