Furcsa szokások a nagyvilágban


1. Mi magyarok nem koccintunk sörrel – szinte egyedüli országként a világban. A történet úgy tartja, hogy az aradi vértanúk kivégzése után az osztrák tisztek sörrel koccintottak a holtak felett, a magyar nemzet pedig 150 évre megfogadta, hogy nem koccint sörrel. Ez az időintervallum bár lejárt, a sörrel való koccintás nem tört be a mindennapokba.
2. Ha Finnországban járunk, és megismerkedünk pár helyivel akiknek szimpatikusak vagyunk, akkor ne lepődjünk meg azon, hogy elhív minket szaunába, ugyanis a finneknél ez a közösségi élet színtere.

gasztro 01

3. Norvégiában a szendvicsektől kezdve a legkisebb süteményekig mindent késsel és villával kell fogyasztani. Néhány kivétel persze van, de a vendéglátók ezt komolyan szokták venni.
4. Hollandiában senkinek se ajándékozzunk svájci bicskát, Tescós kést, vagy esetleg ollót, mert a babona szerint minden éles eszköz balszerencsét hoz.

 Utazási Tipp  
    Találja meg álmai utazását

5. Ha egy török meghív egy étterembe, mindig ő fogja állni a cechet. Persze ezt megpróbálhatjuk udvariasan elutasítani, vagy felezni az összeget, de ezt csak akkor tudjuk viszonozni, ha mi is meghívjuk őt egy másik étterembe.

david naptar

6. Olaszországban a mai napig jelentősége van a virágnyelvnek – ez annyit tesz, hogy minden virágfajtának és színnek megvan a maga jelentése. A sárga például a megcsalás, míg a vörös a háborút megjárt emberek színe.
7. Ha Bolíviában eszel egy asztalnál másokkal, akkor nem illik üzleti témákról beszélgetni. Úgy tekintenek az étkezésre, mint ahogy arra mindenkinek tekintenie kéne, ez a közösségépítés Mekkája.
8. Kínában senkinek se ajándékozzunk órát, zsebkendőt, szalmapapucsot vagy virágot, ugyanis ezek az emberi elmúlásra is halálra emlékeztetik a helyieket.

feher bor hongkong

9. Egy egyiptomi házigazdát vérig lehet sérteni azzal, hogy evés közben elkezdjük sózni az ételét, ugyanis ez alapján azt hiszi, hogy nem ízlik nekünk a főztje.

 Utazási Tipp  
    Találja meg álmai utazását

10. Venezuelát a pontos emberek utálhatják, ugyanis itt nem szokás időben érkezni. Érdemes egy 10-15 perces késést beiktatni, ugyanis ha valaki hamarabb, vagy pont időben érkezik meg a találkozóra, azt mohónak tarthatják.

soul 012

11. A dél-koreai szokások tiltják azt, hogy az ember nevét pirossal írják le, ugyanis ezzel a színnel a halott emberekre emlékeznek.
12. Az evőpálcika ne játék, egyik kultúrában sem veszik jó néven, ha elkezdünk játszani a fogással, vagy beleszúrni az ételbe a pálcát.

 

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben