Fuerteventura jelentése: erős szél

 
A szigetről tudni érdemes, hogy a köznyelv gyakran csak európai Hawaiiként emlegeti, hiszen a szörfösök számára valódi paradicsom. Írásunkban ezúttal a sziget szépségeit szedtük össze, hogy bebizonyítsuk itt igenis kellemes kikapcsolódásban lehet részed, sőt életre szóló élményeket szerezhetsz.

fuerteventura jelentese01

 Utazási Tipp  
    Fuerteventura utazások, szállások

A legjobb hullámok

Fuerteventura-ra a turistákat többnyire a szeles idő csábítja, hiszen a szörfösök számára a májustól-szeptemberig tartó időszak a csúcs: ilyenkor lovagolhatják meg a legjobb hullámokat. Július végén a világ legjobbnak tartott versenyzői látogatnak el a szigetre, hogy aztán három világbajnoki rendezvényen vegyenek részt. De a sziget nemcsak a profik számára nyújt felejthetetlen élményt, hanem a hobbi szörfösök számára is ideális a helyszín, akár szörfözéshez, akár kitebordozáshoz.
 
A gyakorlásra mintegy 4 km hosszú sekély víz ad lehetőséget,
 
úgyhogy, ha a profi szinttől messze állsz, de imádsz deszkára pattani, akkor Playa Sotavento lagúnái csak rád várnak.

 
fuerteventura jelentese02

Szárazföldi kite szerelmeseinek

Jó, ha tudod, hogy a kite szárazföldön is éppoly élvezetes, mint a vízen és erre remek lehetőséget biztosít Fuerteventura.
 
November második hetében rendezik meg a Dunas de Corralejo park területén a Nemzetközi Kite Fesztivált.
 
A fehér homokdűnékkel ékesített terület és az égszínkék víz már önmagában is csodálatos látványt ígér, ám a magasban megjelenő papírsárkányokkal az egész új értelmet nyer. A fesztiválra a világ minden tájáról érkeznek látogatók és persze versenyzők, hiszen nem átlagos papírsárkányokról van szó, hanem monumentális méretű alkotásokról, melyek egy szempillantás alatt megszínezik az eget. Ilyenkor egyszerre akár 7-800 sárkány is a magasba szállhat.

fuerteventura jelentese03

A sziget belső szépsége

Ha inkább a sziget belső szépségeire vagy kíváncsi, akkor számos kirándulási lehetőség közül tudsz válogatni. Ezen különleges túrák során megismerheted a sziget páratlan szépségét és hasznos információkat szerezhetsz a vulkáni eredettel kapcsolatban is. Az első ránézésre terméketlennek tűnő vidék, amely sivatagi környezetre emlékeztet, rengeteg endemikus fajnak ad otthont. Emellett pedig a táj festői szépsége, a vulkáni kúpok és megkövesedett lávafolyamok is rabul ejtik a látogatókat. A sziget barlangjai is rendkívül izgalmas túra lehetőségeket kínálnak, ráadásul nemcsak autóval, hanem
 
akár teveháton is körbe lehet járni a területet.
 
Ha pedig éjszaka feltekintesz az égboltra, akkor azonnal megérted, hogy Fuerteventura miért kedvelt a csillagok szerelmeseinek körében is.

fuerteventura jelentese04

Gasztronómiai csoda
 
A sziget gasztronómiai szempontból is rendkívül kedvelt úticél, hiszen mindmáig megőrizte fő profilját, a halászatot. Bár a régi halászfalvak már jócskán kinőtték magukat, s éjjel-nappal működő turisztikai helyszínekké váltak, az éttermekben még mindig az ízletes tengeri fogások a legnépszerűbb ételek. Ha Fuerteventura-n jársz, akkor feltétlenül meg kell kóstolnod a tradicionális módon elkészített „tenger gyümölcseit” és ha javasolhatjuk, akkor a helyi sajtféléket se utasítsd vissza, hiszen páratlan gasztronómiai élményben lehet részed.

fuerteventura jelentese05

 Utazási Tipp  
    Fuerteventura utazások, szállások

 

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben