Felhők közötti séta Horvátországban: üvegsétány épül a Biokovo Nemzeti Parkban

 
Az 1762 méter magas Biokovo-hegységen húzódó Nemzeti Park, ahová az új attrakciót építik, a Makarska strand felett található. Az úgynevezett Skywalk projekt keretén belül gyalogos, és kerékpáros utak, kilátók panoráma távcsövekkel, pihenőhelyek, látógatóközpontok, játszóterek stb. épülnek.

A Biokovo déli lejtőinek sziklaszéleitől 12 méterre fekvő Skywalk egy patkó alakú sétány , amelynek védőkorlátja és a padlózata is teljesen üvegből készül, A sétányt úgy alakítják ki, hogy az egy többrétegű biztonsági üveg acélszerkezetre támaszkodik, amelyet a szikla széle fölött hagynak, így a tengerre nyíló kilátás mellett a biokovoi sziklák madártávlatból történő megfigyelésre is lesz lehetőség. A túrázók a talpuk alatt láthatják a tátongó mélységet!
 
A Biokovo Nemzeti Park felújított és új látványosságai a Makarska Riviérán is láthatóak lesznek. Konkrétan nyolc kültéri és nyolc beltéri képernyőt telepítenek a riviérára és a makarskai szállodákba. A multimédiás eszközök az oktatást is segítik Ezen felül interaktív könyveket, útmutatókat, brosúrákat nyomtatnak.
biokovo 01
forrás: youtube.com

Gyerekekkel is érdemes lesz ide látogatni, az aktív pihenés kedvelői kerékpározhatnak, akik pedig inkább a pihenést választják,azok is remek pár órát tölthetnek el itt. A projekt részeként, a környék könnyebb megközelítése érdekében új utakat építenek, a környezettudatosság jegyében szelektív hulladékgyűjtőket helyeznek ki, valamint elektromos buszjáratokat indítanak. Az egyedülálló látványosság a tervek szerint 2021-re készül el.

 

Hirdetés

Hirdetés

Cikkek Horvátországból

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben