Fedezzük fel Bulgáriát - Napospart, Neszebár, Szozopol

 
A bolgár tengerpart az elmúlt 20 évben folyamatos népszerűségnek örvend és aki anno járt a Fekete- tenger partján, most talán már rá sem ismerne. Az üdülőterületek megállíthatatlanul fejlődnek, így mindenki megtalálhatja a számára tökéletes helyet egy csodás nyaraláshoz.
 
Remek-ár érték arányú, biztonságos úti cél: hosszan elnyúló rendezett, homokos tengerpart, gyermekbarát, lassan mélyülő tenger,
 
éttermek, bárok sokasága és természetesen a minden igényt kielégítő hotelek, az egyszerű apartmanoktól az 5 csillagos all inclusive kategóriáig.

 Utazási Tipp  
    Utazások Bulgáriába

A magyarok számára talán Napospart a legismertebb üdülőterület: pezsgő éjszakai élettel, vidámparkkal, aquaparkkal, vízi sport lehetőségekkel.
 
Ez a fiatalok és a nyüzsgést kedvelő családosok kedvence. A nyugodtabb pihenésre vágyók válogathatnak Albena, Pomorie, Elenite vagy Szozopol pompás szállodai kínálatából.

bulgaria kozepso

Azonban a tengerparti kikapcsolódáson kívül Bulgária sokkal többet tartogat. A kultúra kedvelőinek is akad bőven látnivaló.
 
Mindenképpen érdemes ellátogatni Neszebár és Szozopol bizánci stílusú óvárosába,
 
ahol elmerülhetünk a macskaköves kis utcák forgatagában, és sokkal inkább autentikus bolgár hangulat fogad minket; az üzletekben válogathatunk a helyi szuvenírek és kézműves portékák között. A városban több gyönyörű templom, illetve rom mellett sétálhatunk el, de érdemes a tipikus helyi lakóházakat is szemügyre venni.
 
Neszebár méltán szerepel az UNESCO világörökségi listáján.
 
Az északi üdülővárosokban (Albena, Aranyhomok, Szt. Konsztantin és Elena, azaz a volt Druzsba) sem lehet unatkozni, az albenai aquapark vagy a várnai delfinárium kellemes kikapcsolódást kínál az egész családnak. A szórakoztató programokon túl pedig olyan természeti érdekességet fedezhetünk fel, mint a Várna melletti kőerdő. Nyári szezonban az utazási irodák hetente több járatot is indítanak a bolgár tengerpartra, amely mindössze másfél óra alatt elérhető.
 
Aki azonban még többet szeretne látni ebből a csodás országból, annak érdemes autóba ülnie. Egyénileg történő utazás során rövid pihenőt tarthatunk Szófia sokoldalúan kontrasztos fővárosában, ahol a régi és az új összeolvad. Innen északkelet felé haladva a régi főváros, Veliko Tarnovo ódon hangulatába is könnyű beleszeretni. A történelem és művészettörténet szerelmeseinek érdemes még Sumen felé egy kis kitérőt tenni, ugyanis innen nem messze található a
 
Madara-fennsíkon a Madarai lovasnak elnevezett dombormű, mely a sziklafalon egy vágtató lovast ábrázoló relief.
 
Mindez azért is érdekes, mert a fennsíkon már az i.e. 3000 évvel ezelőtt is település állhatott, így a dombormű igen jelentős történelmi emlék.


Ha Szófiától délkeleti irányban haladunk, térjünk be egy ebédre a szintén elbűvölő Plovdiv városának valamelyik kis éttermébe. Ha pedig inkább a hegyek felé vennénk az irányt, mindenképpen látogassuk meg a Rilai kolostort a nemzeti park területén, melynek hangulata és környezete egészen biztosan rabul ejti az embert. A kolostort a mai napig lakják, a szerzetesek pedig sokszor szívesen szóba elegyednek a látogatókkal. Aki pedig jobban szereti a telet, mint a nyarat, az sem fog unatkozni Bulgáriában,
 
hiszen a Pirin és a Rilai-hegység is dinamikusan fejlődő sícentrumokkal várja a téli sportok szerelmeseit.

 Utazási Tipp  
    Utazások Bulgáriába

 

Tags:

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben