Fedezzük fel a Wales-i hercegséget

 
Ha valaki egy nagyobb utazást tervez Angliában, vagy szeretné magának az egész Egyesült Királyságot felfedezni, érdemes lesz néhány napot arra is szánnia, hogy megismerje Wales legfőbb látnivalóit.
wales 01


Walesről már mindenki hallott, de mégis kevesen ismerik igazán jól a látnivalókban gazdag, Nagy Britanniához tartozó kis tagországot, ahol valamennyivel több, mint 3 millió ember él. Írásunkban bemutatjuk az önállóságát 1282-ben elvesztő Wales legfőbb látnivalóit.
 Utazási Tipp  
    Wales legjobb utazásai

1. Wales a várak és kastélyok országa
 
Kevesen gondolnák, hogy Wales területén több, mint 600 középkori vár és kastély található. Szinte bárhol járjuk az országot, biztosan egy várba vagy kastélyba ütközünk majd. A leghíresebb walesi erődítmény a 13. század végén épült Conwy kastélya, amely része az UNESCO Világörökségi programjának is.
 
 
2. Tengerparti fotós paradicsom
 
Minden vérbeli fotós álma, hogy egyszer eljusson Wales-be és megörökíthesse a mesésen szép tengerparti tájakat. Wales impozáns szépségű világító tornyai, tengerpartjai és öblei, kikötői és mólói is bőven adnak témát az amatőr fényképészeknek is. Wales legismertebb világítótornyai a South Stack északon, a Whiteford Point és a Strumble Head.
wales 022

3. Cardiff a főváros
 
Wales fővárosa a kellemesen meleg klímájú Cardiff, mely egyben a legnépesebb településnek is számít a maga kb. 317 ezres lakosságával. Európa legfiatalabb fővárosának számít, hiszen csak 1955 óta tekintik Wales fővárosának. Cardiff várát a 11. században építették római romokra, de komolyabb várossá csak a 19.-20. századi iparosodás tette. A várossá fejlődést elősegítette, hogy Cardiffban a kikötőnél ömlik a tengerbe a várost átszelő Taff folyó vize is. Cardiff belvárosában sok szép viktoriánus stílusú épületet látni, de sok a zöld terület és a modern épületek is jól illeszkednek a városképbe. A walesi főváros legfontosabb látnivalói a belvároshoz illetve az öbölhöz vannak közel. Mindenképpen érdemes felkeresni a Városházát, a kikötőt és környékét, a kastélyt, a 75 ezres Millenium stadiont és a Millenium kulturális központot is. Cardiff városát tömeg közlekedve és kerékpárral is jól fel lehet fedezni.
wales 04

4. A vízesések földje
 
A Beacons Nemzeti Park többek között azért nevezetes, mert területén sok csodálatosan szép barlang és vízesés is található. A természetjárókat lenyűgözi a mesés hegyes-dombos környezet, ami több híres hollywood-i film forgatási helyszíne is volt. A vízesések földjét három folyó (Mellte, Hepste és Neddfechan ) alakította ki a sziklás tájakon. Az egyik legjobb felfedező túra a Four Falls Trail a CWM Port Parknál kezdődik, és végigvezet a környék legszebb vízesésein.
wales 033

 

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

© 2022 - Cartour Magazin - Minden jog fenntartva
Eng. szám: U-001966
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebben